Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League: Επιβλητική πεντάρα ο Άγιαξ, «έπιασε» τη Ντόρτμουντ στην κορυφή

Champions League: Επιβλητική πεντάρα ο Άγιαξ, «έπιασε» τη Ντόρτμουντ στην κορυφή
ΦΩΤΟ Reuters

Με τρομερό Αλέ, ο Άγιαξ έκανε επιβλητικό διπλό με 5-1 μέσα στη Λισαβόνα επί της Σπόρτινγκ και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στον τρίτο όμιλο του Champions League, “πιάνοντας” στην κορυφή την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Ολλανδοί πήραν προβάδισμα στο ματς από το 2ο λεπτό με τον Αλέ να ανοίγει το σκορ, για να διπλασιάσει ο ίδιος τα τέρματα της ομάδας του πριν βγει το δεκάλεπτο, μετά από τρομερή “κούρσα” του Άντονι.

Η Σπόρτινγκ μείωσε στο 33′ με τον Παουλίνιο μετά κι από λάθος του τερματοφύλακα του “Αίαντα”, αλλά ο Μπεργκίς έδωσε ξανά “αέρα” δύο γκολ στον Άγιαξ, πριν βγει το ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όμως με νέα απίθανη εξέλιξη, αφού ο Παουλίνιο σκόραρε ξανά, για να ακυρωθεί τελικά το γκολ μέσω VAR και αμέσως μετά ο Αλέ πέτυχε και τρίτο τέρμα, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Το one man show του επιθετικού των Ολλανδών ολοκληρώθηκε στο 63′, όταν και συμπλήρωσε “καρέ” στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Νωρίτερα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Χάαλαντ να σκοράρει για μία ακόμη φορά, πέρασε με διπλό από την έδρα της Μπεσίκτας και έκανε το πρώτο σημαντικό “βήμα” για την πορεία της στον τρίτο όμιλο.

3ος Όμιλος

Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2

Σπόρτινγκ – Άγιαξ 1-5

Βαθμολογία

1. Άγιαξ 3 (5-1)
2. Ντόρτμουντ 3 (2-1)
3. Μπεσίκτας 0 (1-2)
4. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0 (1-5)

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις