Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League: Ιστορική βραδιά για την Μάντσεστερ Σίτι με «ήρωα» τον Μαχρέζ

Champions League: Ιστορική βραδιά για την Μάντσεστερ Σίτι με «ήρωα» τον Μαχρέζ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι με τον Μαχρέζ να «πυροβολεί» δύο φορές νίκησε για δεύτερη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν, αυτή τη φορά με 2-0, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League.

Επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό για την Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά μετά το 1971 και πρώτη στην ιστορία της όσον αφορά το Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανώτερη, πιο ψύχραιμη και πιο έτοιμη κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, που ο Εμπαπε της έλειψε όσο ποτέ άλλοτε, τη στιγμή που για τους «πολίτες» δεν υστέρησε κανείς, με τους Μαχρέζ, Φοντέν και Ντίαζ όμως να κλέβουν την παράσταση.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Η Παρί μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, απείλησε με το σουτ του Νεϊμάρ να βρίσκει στα σώματα στο 6′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βεράτι έκλεψε την μπάλα από τον Γουόκερ, σέντραρε και ο Κάιπερς έδειξε την βούλα του πέναλτι, αφού είδε χέρι του Ζιτσένκο, αλλά η παρέμβαση του VAR διόρθωσε την λάθος απόφαση, αφού η μπάλα είχε βρει στον ώμο του Ουκρανού. Αφού λοιπόν οι Παριζιάνοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την αρχική τους υπεροχή για να αιφνιδιάσουν την Σίτι, οι «πολίτες» ισορρόπησαν το ματς και στο 11′ άνοιξαν μάλιστα το σκορ, με τον Μαχρέζ να παίρνει το ριμπάουντ, μετά από σουτ του Ντε Μπρόινε στα σώματα, και να πλασάρει από κοντά τον Νάβας για το 1-0. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω, αφού έτσι κι αλλιώς χρειάζονταν δύο γκολ στο ματς για να έχουν τύχη, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 16′ όταν η καρφωτή κεφαλιά του Μαρκίνιος, μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία, ενώ ο Αργεντινός παραλίγο να σκοράρει στο 18′, μετά από λάθος του Έντερσον, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να είναι εκτός θέσης. Ο ρυθμός του παιχνιδιού συνέχιζε να είναι καλός, αλλά οι ευκαιρίες μειώθηκαν, με την Σίτι να πιέζει πιο ψηλά «καταστρέφοντας» την κυκλοφορία των Παριζιάνων, οι οποίοι προσπαθούσαν κυρίως με ατομικές εμπνεύσεις του Ντι Μαρία να φτιάξουν πλέον κάτι καλό.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πάντως ήταν για την Σίτι, με τον Μαχρέζ να ξεφεύγει από δεξιά και να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή και πλάγια, αλλά τον Νάβας να διώχνει, και τον Μπερνάντο Σίλβα να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Κιμπέμπε και να φεύγει σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Γάλλους να φαίνονται ιδιαίτερα εκνευρισμένοι και τις μονομαχίες να γίνονται πιο σκληρές. Στο 55′ ο Νάβας απομάκρυνε με τις γροθιές σουτ του Ντε Μπρόινε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Νεϊμάρ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπαίνοντας στην περιοχή, αλλά ο Ντίζα με σωτήρια προβολή απέτρεψε την ισοφάριση. 

Η πολυαναμενόμενη είσοδος του Εμπαπέ στο ματς δεν ήρθε ποτέ και αυτή του Ντράξλερ δεν βοήθησε, με τους Παριζιάνους να συνεχίζουν να δείχνουν χαμένοι -πλην κάποιων ατομικών εμπνεύσεων- κι έτσι στο 63′ ήρθε το μοιραίο. Φοντέν και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν υπέροχα σε αντεπίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον Μαχρέζ στην απέναντι πλευρά, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 2-0. 

Από και πέρα το ματς εκτραχύνθηκε με τους Γάλλους να είναι απογοητευμένοι και να χάνουν το μυαλό τους, με αποτέλεσμα στο 69′ o Ντι Μαρία να χτυπάει εκτός φάσης αντίπαλο και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες βλέποντας την απευθείας κόκκινη κάρτα. η Πάρι πλέον έμοιαζε με σάκο του μποξ κι αν δεν ήταν ο Νάβας, αλλά και το δοκάρι που σταμάτησε τον Φόντεν στο 77′ το σκορ θα είχε ξεφύγει. Το 2-0 τελικά παρέμεινε όμως ως το τέλος και η Σίτι γιόρτασε την πρόκριση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της κόντρα στο νικητή του ζευγαριού Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις