Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Champions League, Λιλ – Τσέλσι 1-2: Δε «μασάει» από κυρώσεις και πέρασε στα προημιτελικά

Champions League, Λιλ – Τσέλσι 1-2: Δε «μασάει» από κυρώσεις και πέρασε στα προημιτελικά
Reuters

Τι κι αν στα διοικητικά επικρατεί… χαμούλης, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η Τσέλσι νίκησε για δεύτερη φορά την Λιλ, πέρασε με 2-1 από τη Γαλλία και με συνολικό σκορ 4-1 έφτασε στους “4” του Champions League, στην προσπάθεια που κάνει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε την περασμένη σεζόν.

Η Λιλ είχε μια πιο επιθετική εικόνα από την Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Λονδρέζοι επέλεξαν να δώσουν περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους, προσέχοντας την άμυνα τους και ψάχνοντας μια καλή αντεπίθεση. Οι Γάλλοι πίεσαν και τελικά έφτασαν στο 1-0. Ο Ζορζίνιο έκανε χέρι εντός περιοχής στην προσπάθεια του να σταματήσει τη μπάλα, ο διαιτητής είδε ο ίδιος πως υπάρχει πέναλτι και ο Γιλμάζ σκόραρε από τα ένδεκα βήματα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το σκοπό τους, αλλά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τους δεν τους βρήκε να πανηγυρίζουν. Στο 45+2′ ο Ζορζίνιο πήρε το.. αίμα του πίσω, έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Πούλισικ, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Η Τσέλσι προσπάθησε να έχει πιο επιθετική εικόνα στην επανάληψη κι έτσι να μη δεχθεί τόση πίεση από την Λιλ. Οι γηπεδούχοι όμως πλησίασαν στο γκολ στο 63′ με την κοντινή κεφαλιά του Τσέκα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν το ματς στα ίσα, με την Τσελσι όμως να.. καθαρίζει την πρόκριση, κάνοντας το τελικό 1-2 στο 71′ με τον Αθπιλικουέτα να σκοράρει από κοντά με το γόνατο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις