Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Champions League: «Λύγισε» στο Ζάγκρεμπ η Ομόνοια, «ζόρια» για την Σέλτικ του Μπάρκα

Champions League: «Λύγισε» στο Ζάγκρεμπ η Ομόνοια, «ζόρια» για την Σέλτικ του Μπάρκα
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ομόνοια πάλεψε αλλά ηττήθηκε 1-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό, ενώ η Σέλτικ, με τον Βασίλη Μπάρκα κάτω από τα δοκάρι «κόλλησε» στο 1-1 στη Σκωτία με την Μίντιλαντ, τη στιγμή που η Σέριφ Τίρασπολ επικράτησε 1-0 της Άλασκερτ στην Αρμενία, με τον Αθανασιάδη να κρατά ξανά το μηδέν. Δείτε όλα τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το αμυντικό πλάνο της Ομόνοιας στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, στον πρώτο αγώνα με την Ντινάμο για τον Β’ προκριματικό του Champions League, λειτούργησε πολύ καλά μέχρι το 65ο λεπτό, σημείο κατά το οποίο οι πρωταθλητές Κύπρου δέχθηκαν το πρώτο γκολ απ’ τον Μάγερ. Στο 81′ ο Γιάκιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0, κάνοντας πλέον τρομερά δύσκολη την κατάσταση για τους “πράσινους” στη ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στη Μεγαλόνησο.

Στο Γερεβάν της Αρμενίας, η Σερίφ Τίρασπολ πήρε προβάδισμα πρόκρισης, καθώς νίκησε με 1-0, με τον Γιώργο Αθανασιάδη (δανεικός απ’ την ΑΕΚ) να διατηρεί ανέπαφη την εστία του για τρίτο συνεχόμενο προκριματικό αγώνα στο Champions League. Μεγάλη νίκη με 2-0 σημείωσε και η Φερεντσβάρος επί της Ζαλγκίρις, ενώ η Κλουζ ουσιαστικά “καθάρισε” την πρόκρισή της με το διπλό (2-1) στην έδρα της Λίνκολν Ρεντ.

Με τον Βασίλη Μπάρκα να παίρνει φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια της Σέλτικ, οι “πράσινοι” έμειναν στο 1-1 τη Μίντιλαντ για τον πρώτο αγώνα στον 2ο προκριματικό του Champions League. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν στο 39′ με τον Αμπάντα, όμως οι Δανοί πήραν το πολύτιμο “Χ” χάρις στο τέρμα του Εβάντερ στο 66′. Οι δύο ομάδες είχαν από μία αποβολή (44′ Μπίτον – 56′ Ντρέιερ). Στη Βιέννη η Ραπίντ του Ξενοφώντα Φούντα (μπήκε αλλαγή στο 64′) πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη της επί της Σπάρτα Πράγας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Τα αποτελέσματα και τον 2ο προκριματικού γύρο του Champions League

Τρίτη 20 Ιουλίου

Αλασκέρτ-Σέριφ Τιρασπόλ 0-1
Λίνκολν-Κλουζ 1-2
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Ομόνοια 2-0
Φερεντσβάρος-Ζαλγκίρις 2-0
Ραπίντ Βιέννης-Σπάρτα Πράγας 2-1
Σέλτικ-Μίντιλαντ 1-1

Τετάρτη 21 Ιουλίου

Καϊράτ Αλμάτι-Ερυθρός Αστέρας (17:00)
Μάλμε-Ελσίνκι (20:00)
Μούρα-Λουντογκόρετς (21:00)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Γιουνγκ Μπόις (21:30)
Λέγκια Βαρσοβίας-Φλόρα Ταλίν (22:00)
Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού (22:00)
Αϊντχόφεν-Γαλατασαράι (22:00)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις