Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Δύσκολο «βήμα» για τα ημιτελικά

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Δύσκολο «βήμα» για τα ημιτελικά
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το.. καθήκον της μέσα στο “Έτιχαντ”. Η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να κρατήσει το “μηδέν” αλλά ο Ντε Μπρόινε έδωσε τη δύσκολη νίκη στους “πολίτες” (1-0). Η είσοδος του Φόντεν στην επανάληψη έδωσε την… απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Γκουαρντιόλα. Σε μια εβδομάδα η ρεβάνς στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”, για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα -με το βλέμμα στις αντεπιθέσεις- κι έτσι να περιορίσει το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πολύ γρήγορα επιθετικές πρωτοβουλίες, πιέζοντας για τη φάση που θα έφερνε το γκολ. Το γήπεδο… έγειρε, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν -με πολλές πάσες- διάδρομο προς τα καρέ του Όμπλακ, αλλά να μη μπορούν να βρουν τη φάση που θα έφερνε το γκολ.

Η Ατλέτικο παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 55′ έφτασε κοντά στο γκολ από στατική φάση, με τον Όμπλακ να διώχνει με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε.

Οι ομάδες προσχώρησαν σε αλλαγές και η είσοδος του Φόντεν είχε άμεση επιρροή στο ματς. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την κίνηση ο Άγγλος -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- έβγαλε την κάθετη και ο Βέλγος νίκησε τον Όμπλακ στο 70′ με διαγώνιο πλασέ για το 1-0.

Η Ατλέτικο έδειξε να έχει “σφυγμό” στην επίθεση, με τις αλλαγές του Σιμεόνε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φέρει σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις