Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Champions League, Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Σίτι – Λειψία 6-3: Χαμός στον πρώτο όμιλο, «γκέλαρε» η παρέα του Λιονέλ Μέσι

Champions League, Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Σίτι – Λειψία 6-3: Χαμός στον πρώτο όμιλο, «γκέλαρε» η παρέα του Λιονέλ Μέσι

Η πολυδιαφημισμένη Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Champions League, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της Μπριζ, την ώρα που η μεγάλη της αντίπαλος στη μάχη για την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου, Μάντσεστερ Σίτι, επικρατούσε με το εντυπωσιακό 6-3 της Λειψία στην Αγγλία.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε με τους Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ωστόσο δεν κατάφερε να “λυγίσει” την Μπριζ, παρότι μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε την μπάλα στα αριστερά και αφού χόρεψε τους αμυντικούς της Μπριζ, σέρβιρε στον Άντερ Ερέρα για το 1-0 μόλις στο 15’. Οι Βέλγοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 26′ με τον Βάνακεν, βάζοντας…. ζόρια στους Γάλλους.

Ο Μέσι προσπάθησε να… ακολουθήσει τον δρόμο του Κριστιάνο Ρονάλντο και να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Παρί στο Champions League, αλλά το πλασαριστό του σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Παρί στο δεύτερο μέρος, καθώς σε μια ατομική προσπάθεια ο Εμπαπέ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Η παρέα του Μέσι προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της νίκης, αλλά ο Μινιολέ δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ματσάρα στο Μάντσεστερ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εντός έδρας της Λειψία με 6-3. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκανσ το 16′ με τον Ακέ, ενώ έκανε το 2-0 στο 28′ με το αυτογκόλ του Μουκιελέ. 

Η Λειψία έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τον Νκουκού σε 2-1, αλλά ο Μαχρέζ σκόραρε με πέναλτι στο 45+2, διαμορφώνοντας το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ενκουκού έβαλε εκ νέου… φωτιά στο παιχνίδι, σκοράροντας για δεύτερη φορά και μειώνοντας σε 3-2.  ωστόσο στο 56’ ο Γκρίλις και μετά από ένα φοβερό σλάλομ που ολοκληρώθηκε με άψογο τελείωμα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2.

Ο Ενκουκού “χτύπησε” και πάλι και με χατ-τρικ μείωσε στο 73′ σε 4-3, με τον Κανσέλο να γράφει στο 75′ το 5-3. Το τελικό 6-3 διαμόρφωσε ο Ζεσούς στο 85′.

Επόμενη αγωνιστική (28/9)
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι
22:00 Λειψία-Μπριζ

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 3 
2. Παρί Σεν Ζερμέν 1 
3. Μπριζ 1 
4. Λειψία 0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις