Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League: Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3 και Σπόρτινγκ – Μπεσίκτας 4-0

Champions League: Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3 και Σπόρτινγκ – Μπεσίκτας 4-0
Reuters

Η Ντόρτμουντ των… δέκα παικτών προηγήθηκε αλλά στη συνέχεια “λύγισε” από τον Άγιαξ. Το τελικό 3-1 μέσα στη Γερμανία έδωσε στον “Αίαντα” την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Στο άλλο ματς του 3ου γκρουπ, η Σπόρτινγκ έκανε “περίπατο” κόντρα στην Μπεσίκτας (4-0) μέσα στην Πορτογαλία και έπιασε τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση.

Με τη νίκη του στην έδρα της Ντόρτμουντ (3-1) ο Άγιαξ έφτασε τους 12 βαθμούς και εξασφάλισε μια θέση στους “16” του Champions League. Η γερμανική ομάδα έμεινε στους 6 βαθμούς, όσους έφτασε η Σπόρτινγκ, μετά το εμφατικό 4-0 επί της ουραγού Μπεσίκτας (έμεινε στο 0).

Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3

Ο Άγιαξ έδειξε να έχει τα… ηνία του αγώνα για αρκετά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα η κατάσταση… έγειρε με το μέρος του στο 29′, όταν ο Χούμελς είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή (και από το onfield review στη συνέχεια), αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Επτά λεπτά μετά όμως, η Ντόρτμουντ έφτασε στο 1-0. Ο Μπέλιγχαμ ανατράπηκε εντός μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής, Όλιβερ, τσέκαρε ο ίδιος τη φάση, έδωσε τελικά το πέναλτι και ο Ρόις άνοιξε το σκορ.

Ο Άγιαξ πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα, βγήκε μπροστά, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν έφεραν το γκολ που έψαχνε. Ο “Αίαντας” πίεσε και τελικά όχι μόνο απέφυγε την ήττα μέσα στην Ολλανδία (στο 72′ ο Τάντιτς ισοφάρισε) αλλά πήρε και τη νίκη (2-1) που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, με το τέρμα του Χ’αλερ στο 83′. Το τέρμα του Κλάασεν στο 90+3 διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σπόρτινγκ – Μπεσίκτας 4-0

Για περίπου μισή ώρα αγώνα, η Μπεσίκτας είχε καλύτερη εικόνα από την Σπόρτινγκ, αλλά ο Πέδρο Γκονζάλβες… άλλαξε τα πάντα στη συνέχεια. Ο Πορτογάλος μέσος άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 31′, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 με ωραίο τελείωμα. Το 3-0 του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 41′ από τον Παουλίνιο, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συνέχισε με την ίδια.. φόρα στην επανάληψη και έφτασε στο τελικό 4-0 με το τέρμα που σημείωσε ο Σαράμπαι στο 56’΄.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις