Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Champions League: Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0 και Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0

Champions League: Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0 και Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0
Reuters

Η Ντόρτμουντ μπήκε με το… δεξί στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League, επικρατώντας εντός έδρας της Κοπεγχάγης του Κάρλος Ζέκα με 3-0. Με ήττα ξεκίνησε την πορεία της Τσέλσι, χάνοντας στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0).

Μέσα σε ένα κατάμεστο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ”, η Ντόρτμουντ δεν άφησε περιθώρια αγωνιστικής αμφισβήτησης, επικρατώντας της Κοπεγχάγης με 3-0, σε ματς του 7ου ομίλου για την 1η αγωνιστική στο Champions League.

Οι Γερμανοί είδαν στο 23′ τον Αζάν να αποχωρεί με τραυματισμό και έφτασαν τελικά στο 1-0 με τον Ρόις (35′). Το δεύτερο ημίχρονο “έκρυβε” ένα ακόμα γκολ (2-0), με τον Γκερέιρο να “εκτελεί” από το ύψος του πέναλτι στο 42′.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετές φάσεις. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 83’ με πλασέ του Μπέλινγχαμ από το ύψος του πέναλτι. Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα σκόραρε στο 89’ με τον Κορνέλιους αλλά το VAR έδειξε οφσάιντ.

Σπουδαία νίκη απέναντι στην Τσέλσι πήρε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0) σε ματς για την πρώτη αγωνιστική, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου.

Το υπέροχο γκολ του Όρσιτς στο 13′ πηταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Έτσι, οι Λονδρέζοι έφυγαν με «σκυμμένα τα κεφάλια» στην «παρθενική» τους κόντρα απέναντι σε σύλλογο της Κροατίας, γνωρίζοντας την 2η ήττα τους μακριά από την έδρα τους σε 12 ματς (8-2-2).

Για τους γηπεδούχους η 6η νίκη στην 43η συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς τους.

Η Τσέλσι είχε καλύτερη παρουσία, μετά το γκολ που δέχθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ που έψαχνε. Απ’ την άλλη, η Ντιναμό είχε δοκάρι σε… βολίδα του Ριστόφσκι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις