Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τους αγώνες Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3 και Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τους αγώνες Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3 και Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1

Τα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά του Champions League ολοκληρώθηκαν, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν με σκορ 3-2, την ώρα που η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε δύσκολα την Ντόρτμουντ 2-1.

Άλλη μια συναρπαστική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Champions League, με τα παιχνίδια Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3 και Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1 να επιφυλάσσουν τρομερό θέαμα, πολλά γκολ, ανατροπές και τεράστια αγωνία.

Στην Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπισε τα «ατίθασα» νιάτα της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να κερδίζουν ένα παιχνίδι που είχε δυο ανατροπές.

Στο 37΄ ο Ραφίνια έκανε το 0-1 για την Μπάρτσα, με τους γηπεδούχους να ανατρέπουν το εις βάρους τους σκορ με δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 48΄ο Ντεμπελέ ισοφάρισε σε 1-1, προτού ο Βιτίνια στο 50΄κάνει το 2-1 για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Παρόλα αυτά ο Ραφίνια με εντυπωσιακό τελείωμα ισοφάρισε στο 62΄για την Μπαρτσελόνα, η οποία μάλιστα κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ αυτή την φορά με τον Κρίστενσεν.

Συγκεκριμένα στο 77΄ο Γκιουντογκάν εκτέλεσε αριστουργηματικό το κόρνερ, με τη μπάλα να πηγαίνει συστημένη στο Δανό αμυντικό και τον τελευταίο να τη στέλνει με δυνατή κεφαλιά στα δίχτυα του Ντοναρούμα.

Αυτό το 3-2 έδωσε ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα, η οποία θέλει στο «Μοντζουίκ» να κεφαλοποιήσει την αποψινή της νίκη και να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2019.

Στο παιχνίδι Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν τη νίκη με 2-1, ωστόσο δεν ενθουσίασαν με την απόδοση τους.

Η ομάδα του Σιμεόνε «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 4΄με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ, ενώ ο Σάμουελ Λίνο στο 32΄ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Η Ατλέτι έδειχνε να διαχειρίζεται αυτό το 2-0, ωστόσο ένα γκολ του Σεμπαστιαν Αλλε στο 81΄ είχε ως αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ να ξανά μπει στο παιχνίδι και μάλιστα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 2-2, όταν το σουτ του Μπραντ στην τελευταία φάση του αγώνα, κατέληξε στο δοκάρι του Όμπλακ.

Αυτό το 2-1 δίνει στην Ατλέτικο το προβάδισμα, ωστόσο η Ντόρτμουντ έδειξε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ρεβάνς θα γίνει στην Γερμανά και το «Signal Iduna Park».

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών 

Πρώτα παιχνίδια

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3 
Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2 
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1 
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3

Οι ρεβάνς

16/04 22:00 Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης
16/04 22:00 Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν
17/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης
17/04 22:00 Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις