Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ των αγώνων της Τετάρτης για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ των αγώνων της Τετάρτης για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης

Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε την Τετάρτη(29/11) με δώδεκα ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους «16» της διοργάνωσης και να απομένουν άλλα τέσσερα εισιτήρια, προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Άρσεναλ και Αϊντχόφεν ήταν οι τελευταίες χρονικά ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Champions League και τον Φλεβάρη, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ίντερ, Λάτσιο, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ να είναι οι  υπόλοιπες.

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η 6η αγωνιστική από την οποία θα προκύψουν τα τελευταία τέσσερα προνομιούχα εισιτήρια. 

Η Άρσεναλ διέλυσε 6-0 τη Λανς στο «Emirates» κατακτώντας την πρωτιά του 2ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» παίρνοντας μαζί της και την Αϊντχόφεν, η οποία νωρίτερα επικράτησε 3-2 με ανατροπή στην έδρα της Σεβίλλης, με τους Ολλανδούς να «κλειδώνουν» την 2η θέση.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ημέρας έγινε στο «Da luz» της Λισαβόνας, όπου η Μπενφίκα με χατ τρικ του Ζοάο Μάριο προηγήθηκε με 3-0 της Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, στο δεύτερο οι «νερατζούρι» ισοφάρισαν σε 3-3 σε μια άκρως χορταστική αναμέτρηση.

«Χρυσό» βαθμό στην Βαυαρία απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου απέσπασε η τρομερή Κοπεγχάγη, με τους Δανούς να στέκονται με αξιοπρέπεια σε όλο τον αγώνα και να περιορίζουν τη γερμανική ομάδα. Μάλιστα σε περίπτωση που η Κοπεγχάγη την τελευταία αγωνιστική επικρατήσει στην έδρα της της Γαλατασαράι (ισοβαθμούν στους 5 βαθμούς, με τους Δανούς να είναι προς το παρόν δεύτεροι), τότε θα προκριθεί εκείνη στα νοκ-άουτ.

Η Ρεάλ παρότι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, δεν θέλησε να χαριστεί στη Νάπολι, με τους «μπλάνκος» να κερδίζουν 4-2 στην Μαδρίτη. Οι «παρτενοπέι» έμειναν στην 2η θέση και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά το έτερο εισιτήριο για τους «16», καθώς σε δύο εβδομάδες υποδέχονται την Μπράγκα και χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία για να προκριθούν.

Μάλιστα σε περίπτωση που η Μπράγκα ηττηθεί στην Ιταλία και η Ουνιόν Βερρολίνου επικρατήσει στην έδρα της κόντρα στην Ρεάλ, τότε οι Γερμανοί θα είναι αυτοί που θα προκριθούν στο Europa League, ως 3η όμιλο.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

(29΄,62΄ Ζίγιες, 71΄ Ακτούρκογλου – 11΄ Γκαρνάτσο, 18΄ Φερνάντες, 55΄ ΜακΤομινέϊ)

Μπάγερν Μονάχου-Κοπεγχάγη 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλη-Αϊντχόφεν 2-3

(24΄ Ράμος, 47΄ Εν Νεσίρι – 68΄ Σαϊμπαρί, 82΄ αυτ. Γκούντελι, 90΄+2 Πέπι)

Άρσεναλ-Λανς 6-0

(13΄ Χάβερτς, 21΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς, 24΄ Σάκα, 28΄ Μαρτινέλι, 45΄+1 Όντεγκααρντ, 86΄ πεν. Ζορζίνιο)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι 4-2

(11΄ Ροντρίγο, 22΄ Μπέλινγχαμ, 84΄ Πας, 90΄+4 Χοσέλου – 9΄ Σιμεόνε, 47΄ Ανγκισά)

Μπράγκα-Ουνιόν Βερολίνου 1-1

(51΄ Τζαλό – 42΄ Γκόσενς)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα-Ίντερ 3-3

(5΄, 13΄, 34΄ Ζοάο Μάριο – 52΄ Αρναούτοβιτς, 58΄ Φρατέζι, 72΄ πεν. Σάντσες)

 Σοσιεδάδ-Σάλτσμπουργκ 0-0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις