Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ από τα ματς της Τετάρτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ από τα ματς της Τετάρτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων
Reuters

Ιστορικό φινάλε στη φάση των ομίλων του Champions League με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Πόρτο να κερδίζουν τα τελευταία «εισιτήρια» για τους «16» της διοργάνωσης. 31 γκολ μπήκαν σε αυτό το εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό βράδυ, με τον Πέπε να γίνεται ο γηραιότερος σκόρερ της διοργάνωσης. Όλα τα… φώτα ήταν στραμμένα στον 6ο όμιλο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Πόρτο ακολούθησαν τελικά τις Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ , Ίντερ , Λάτσιο, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Κοπεγχάγη και Νάπολι στους «16» του Champions League.

Άξιο αναφοράς, πως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι είναι οι μοναδικές που πέτυχαν φέτος το απόλυτο 6/6, με τυς “πολίτες” να περνούν νικηφόρα από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (3-2).

“Έσπασαν καρδιές” στον 6ο όμιλο του Champions League με τη Ντόρτμουντ και την Παρί να προκρίνονται στην επόμενη φάση, τη Μίλαν να συνεχίζει στο Europa League και τη Νιούκαστλ να αποχαιρετά την Ευρώπη.

Αναμενόμενη η αγωνία, αφού τέσσερις ομάδες εκκίνησαν σχεδόν από την ίδια αφετηρία πριν από τις αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με τον Αντεγέμι, η Παρί ισοφάρισε με τον 17χρονο Εμερί κι έτσι το 1-1 “εξυπηρέτησε” και τις δύο ομάδες.

Στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” η Μίλαν ολοκλήρωσε την ανατροπή, από 1-0 σε 1-2 εναντίον της γηπεδούχου Νιούκαστλ, εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της παρουσία και το 2024 και έστειλε τις “καρακάξες” στο… σπίτι τους (δεύτερη αγγλική ομάδα που μένει εκτός Ευρώπης, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στον 8ο όμιλο η Πόρτο νίκησε 5-2 τη Σαχτάρ με εντυπωσιακή εμφάνιση στο “Ντραγκάο” και έγινε η μοναδική Πορτογαλική ομάδα που προκρίνεται στους “16”. Ο βετεράνος αμυντικός των γηπεδούχων, Πέπε, έγραψε εκ νέου ιστορία στον θεσμό με το γκολ που σημείωσε στο 75ο λεπτό για το 4-2!

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αμυντικός κατέρριψε το δικό του ρεκόρ που κατείχε ως ο γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση, καθώς σκόραρε σε ηλικία σε ηλικία 40 ετών και 290 ημερών!

Η Αντβέρπ βρήκε την ευκαιρία να “σπάσει το ρόδι” και να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς της Ιστορίας της στη διοργάνωση και μάλιστα νικώντας 3-2 την αδιάφορη Μπαρτσελόνα σε συγκλονιστικό ματς.

Με τα ματς της Τετάρτης (13.12.2023) συμπληρώθηκε το «παζλ» των 16 ομάδων που θα βρεθούν στην κλήρωση της 18ης Δεκεμβρίου (13:00) στη Νιόν (13/14/20/21-2 και 5/6/12/13-3 τα ματς).

Τα ματς της Τετάρτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λάτσιο 2-0

Σέλτικ – Φέγενορντ 2-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Νιούκαστλ – Μίλαν 1-1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Λειψία – Γιουνγκ Μπόις 2-1

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3

Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2

Τα αποτελέσματα στα ματς της Τρίτης (12.12)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1

Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι 1-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λανς – Σεβίλλη 2-1

Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι – Μπράγκα 2-0

Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ – Σοσιεδάδ 0-0

Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις