Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ της βραδιάς

Champions League: Όλες οι φάσεις και τα γκολ της βραδιάς
Reuters

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ίντερ κλείδωσαν» την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League, ακολουθώντας Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία στους «16» της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα της Τρίτης (07.11) μας έδωσε 21 γκολ, για να προστεθούν άλλα 23 τέρματα στην 4η αγωνιστική των χρυσοφόρων ομίλων, από τα ματς της Τετάρτης.

Στο δρόμο που άνοιξαν την Τρίτη (07.11.2023) οι Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία «βάδισαν» λίγες ώρες μετά οι Ρεάλ Μαδρίτης, και Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Ίντερ με το «διπλό» στην Αυστρία επί της Σάλτσμπουργκ… πήρε μαζί της στους «16» του Champions League και την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» βρίσκεται και η Άρσεναλ, μετά τη νίκη της στο «Εμιρέιτς» επί της Σεβίλλης με 2-0. Οι «κανονιέρηδες» προηγούνται στον 2ο όμιλο με +4 βαθμούς από τις Αϊντχόφεν και Λανς, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.

Η Αϊντχόφεν με την πρώτη της νίκη στον όμιλο (1-0) επί της Λανς «έπιασε» τους Γάλλους στην 2η θέση (από 5 βαθμούς) και με τη Σεβίλλη να μένει στους 2, όλα δείχνουν ότι οι πρωτοπόροι της Eredivisie και οι δευτεραθλητές της περασμένης σεζόν της Ligue 1 θα δώσουν μάχη για το δεύτερο «εισιτήριο» στην επόμενη φάση του Champions League.

Απίστευτη τροπή πήρε η μάχη στον 1ο όμιλο για το δεύτερο «εισιτήριο» της πρόκρισης. Υπαίτια για το «θρίλερ» είναι η Κοπεγχάγη, η οποία παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2 και 2-3 από την Γιουνάιτεντ στο «Πάρκεν Στάντιουμ», κατάφερε όχι μόνο ν΄ απαντήσει στο προβάδισμα που πήραν δύο φορές οι «μπέμπηδες», αλλά και να βρει γκολ νίκης στο 88΄ με τον 17χρονο Μπάρτζι (4-3), που είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Δύο φορές η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο «Πάρκεν Στάντιουμ» της Κοπεγχάγης, (2-0 και 3-2), αλλά η αποβολή του Ράσφορντ στο 42΄ έδωσε την ευκαιρία στους Δανούς να ισοφαρίσουν αρχικά πριν κλείσει το πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος να βρουν ξανά την απάντηση στο νέο προβάδισμα των «μπέμπηδων» με το πέναλτι του Φερνάντες.

Και στο 88΄ με το νεαρό Σουηδό επιθετικό κατάφεραν να φτάσουν σε μία μυθική ανατροπή, που τους φέρνει ισόβαθμους στην 2η θέση με την Γαλατασαράι (από 4 β.), ενώ η αγγλική ομάδα έπεσε στην τελευταία θέση με 3.

Η επόμενη αγωνιστική σε αυτό τον όμιλο, “κρύβει” το Γαλατά – Γιουνάιτεντ, που πλέον παίρνει χαρακτήρα… τελικού, αφού όποια ομάδα ηττηθεί, θα βρίσκεται με το ένα “πόδι” εκτός Ευρώπης.

Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της Τετάρτης:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 2-1

(80΄, 86΄ Κέιν – 90΄+3 Μπακαμπού)

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3

(45΄ Ελιουνούσι, 45΄+9 πεν. Γκονσάλβες, 83΄ Λεράγκερ, 88΄ Μπάρτζι – 2΄, 28΄ Χόιλουντ, 69΄ πεν. Φερνάντες)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρσεναλ-Σεβίλλη 2-0

(29΄ Τροσάρ, 64΄ Σάκα)

Αϊντχόφεν-Λανς 1-0

(12΄ Ντε Γιονγκ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου 1-1

(39΄ Πολιτάνο – 52΄ Φοφανά)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα 3-0

(27΄ Ντίαθ, 58΄ Βινίσιους, 61΄ Ροντρίγο)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλτσμπουργκ-Ίντερ 0-1

(86΄ πεν. Μαρτίνες)

Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 3-1

(6΄ Μερίνο, 11΄ Ογιαρθάμπαλ, 21΄ Μπαρενετσέα – 50΄ Ράφα Σίλβα)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις