Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Champions League: Πρόκριση με “ξέσπασμα” για την Μπαρτσελόνα και.. άγχος για την Γιουβέντους (videos)

Champions League: Πρόκριση με “ξέσπασμα” για την Μπαρτσελόνα και.. άγχος για την Γιουβέντους (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Στους “16” του Champions League βρίσκονται από σήμερα Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, αφού επικράτησαν με των Φερεντσβάρος και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα, κατακτώντας μαθηματικά τις δύο πρώτες θέσεις του 7ου ομίλου από την 4η αγωνιστική. 

Παραλίγο θύμα έκπληξης “μεγατόνων” να πέσει η Γιουβέντους, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 από τη Φερεντσβάρος στο 20ο λεπτό, έπειτα από γκολ του Ουζούνι. Οι Ούγγροι που μπήκαν με το “μαχαίρι στα δόντια” στο ματς είδαν το Ρονάλντο να ισοφαρίζει το σκορ με ατομική προσπάθεια στο 35′, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους αύξησε την πίεση, με τον Μοράτα να σημαδεύει δύο φορές τα δοκάρια, αλλά την τρίτη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στη “βέκια σινιόρα”, ενώ οι Ούγγροι έμειναν με την -ομολογουμένως- καλή προσπάθεια που έκαναν.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη και συνέβη για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε (πριν από 137 χρόνια) ήταν το γεγονός ότι η Γιουβέντους παρέταξε μία ενδεκάδα χωρίς κανέναν Ιταλό παίκτη. 

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι (έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, όπως και ο Ντε Γιονγκ) και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της λόγω των τραυματισμών βασικών παικτών της (Πικέ, Μπουσκέτς, Φατί), η Μπαρτσελόνα “καθάρισε” στο δεύτερο μέρος το ματς με την Ντιναμό Κιέβου πετυχαίνοντας 4 γκολ για το τελικό 4-0. 

Το γκολ του Ντεστ στο 52΄, που ήταν το «παρθενικό» του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και πρώτο του στο Champions League, άνοιξε το δρόμο της νίκης για τους “μπλαουγκράνα” που με δύο ακόμα γκολ του Μπρέθγουεϊτ (57′, 70′) και ένα του Γκριεζμάν στο 90’+2′, σφράγισαν τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η Βαθμολογία στον 7ο όμιλο

1. Μπαρτσελόνα 12

2. Γιουβέντους 9

3. Ντινάμο Κιέβου 1

4. Φερεντσβάρος 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις