Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Champions League, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Πανηγυρίζει από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά

Champions League, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Πανηγυρίζει από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί, νικώντας την Σπόρτινγκ μέσα στη Λισαβόνα με 5-0 και κάνοντας τεράστιο βήμα προς τους “8” του Champions League. Δυο γκολ ο Μπερνάρντο Σίλβα. Οι “πολίτες” έδωσαν.. διαδικαστικό χαρακτήρα στον επαναληπτικό (9 Μαρτίου).

Μπορεί η Σπόρτινγκ να μπήκε στο ματς “δυνατά”, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7′. Ο Φόντεν σούταρε, ο Αδάν απέκρουσε, ο Ντε Μπρόινε γύρισε την μπάλα (έγινε έλεγχος από το VAR, για το εάν ήταν σε θέση οφσάιντ), έστρωσε στον Μαχρέζ και αυτός έκανε το 0-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε.. ψυχολογία και κινήθηκε πιο άνετα στη συνέχεια. Στο 17′ έφτασε στο 0-2. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε τρομερή μονοκόμματη σουτάρα από διαγώνια θέση μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διαχειρίστηκε ιδανικά τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, πιέζοντας σωστά στο χώρο του κέντρου. Στο 32′ έφτασε στο 0-3, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων, σκοράροντας από κοντά με τον Φόντεν, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα (44′) ο Μπερνάρντο Σίλβα πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο ματς, για το 0-4.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (51′) η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε σε νέο γκολ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ήταν όμως εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, ο Στέρλινγκ πέτυχε το πέμπτο γκολ των “πολιτών”.

Η Σίτι “καθάρισε” έτσι το ματς και την πρόκριση, είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ και έφτασε τελικά σε αυτή την ευρεία νίκη που την στέλνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στους “8” του Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις