Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Champions League, Τσέλσι – Λιλ 2-0: Βήμα πρόκρισης μέσα στο Λονδίνο

Champions League, Τσέλσι – Λιλ 2-0: Βήμα πρόκρισης μέσα στο Λονδίνο
Reuters

Η Τσέλσι έκανε τη… δουλειά μέσα στο “Στάμφορντ Μπριτς”. Η Λιλ ηττήθηκε με 2-0 κι έτσι η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση της στα προημιτελικά του Champions League.

Η Τσέλσι μπήκε στο ματς με την Λιλ αποφασισμένη να πάρει σκορ πρόκρισης και μόλις στο 8′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Χάβερτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν και σε άλλα γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο του ματς, φτάνοντας όμως στην ανάπαυλα χωρίς να πετύχουν άλλο τέρμα. Οι Γάλλοι βελτίωσαν την εικόνα τους, αλλά δεν έφτιαξαν κάποια καλή φάση πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Η Τσελσι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Λιλ έδειξε πιο επιθετική εικόνα. Έτσι, άφησε και κενά στην αμυντική της γραμμή. Στο 63′ και σε αντεπίθεση των “μπλε”, ο Πούλισικ πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Η Λιλ βγήκε στην επίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να πετύχει ένα γκολ στην έδρα της Τσέλσι, που θα της έδινε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού στη Γαλλία, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι έχει πάρα πολύ δύσκολο -έως αδύνατο- έργο στη ρεβάνς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις