Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Conference League, Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό κορυφής για την ομάδα του Λουτσέσκου

Conference League, Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό κορυφής για την ομάδα του Λουτσέσκου
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε πλήρως το αναπάντεχο πλεονέκτημα που πήρε από την αρχή του αγώνα με την Κοπεγχάγη και πέτυχε νίκη κορυφής με 2-1 μέσα στη Δανία, για την τρίτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Conference league.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρέθηκε με παίκτη περισσότερο από το 8′ μετά την αποβολή του Γκραμπάρα και το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα, “χτυπώντας” δις με Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς από το πρώτο ημίχρονο. Η Κοπεγχάγη μείωσε στο τέλος με τον Μπίελ και ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με τη βοήθεια και του Πασχαλάκη, κράτησε τη νίκη.

Έστω κι έτσι όμως, προσπέρασε τους Δανούς στην κορυφή της βαθμολογίας και βρίσκεται πια στην πρώτη θέση, όντας πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν επιθετικά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν πολύ νωρίς, αφού στο 8′ ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης βγήκε αδικαιολόγητα από την εστία του και βρήκε την μπάλα με τα χέρια σε προσπάθεια του Μίτριτσα, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Οι Δανοί βρέθηκαν έτσι με παίκτη λιγότερο και θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί αμέσως και το γκολ, αφού από την εκτέλεση του φάουλ, ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα προς την εστία και λίγο έλειψε να νικήσει τον Γιόνσον, που πέρασε στη θέση του αποβληθέντα Γκραμπάρα.

Το 1-0 δεν άργησε όμως να έρθει, καθώς στο 19′ ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα ακριβείας από δεξιά, για να βρει τον Σίντκλεϊ στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει αυτός την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από κοντά.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε αρκετά και “πιέστηκε” από τους Δανούς, αλλά στη συνέχεια βρήκε και πολλούς χώρους για αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 34′ ο Σβιντέρκσι νικήθηκε σε τετ-α-τετ, αλλά λίγο μετά (στο 38′) πέντε παίκτες του “Δικεφάλου του Βορρά” βγήκαν απέναντι σε τρεις της Κοπεγχάγης και ο Σβαμπ βρήκε ωραία τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με “κεραυνό” έκανε το 2-0.

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς στο δεύτερο μέρος, έχοντας και την ψυχολογία από το μεγάλο προβάδισμα. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά οι παίκτες του είχαν κακές τελικές επιλογές.

Ο Σβιντέρσκι έφθασε πιο κοντά στο 71′, αλλά η προβολή του σταμάτησε στον Γιόνσον και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να “πιέσουν” στο τέλος. Ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη επέμβαση στο 78′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά στο 81′ ο Μπίελ με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κρατήσει το προβάδισμα με φοβερή εκτίναξη και σε κεφαλιά του Λέραγκερ στο 84, αλλά έστω κι έτσι, η ομάδα του κατάφερε να πάρει τη νίκη και να φύγει με διπλό κορυφής από τη Δανία.

Οι συνθέσεις στο Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ

Κοπεγχάγη (Γες Τόρουπ): Γκραμπάρα – Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς – Γιοχάνεσον (74′ Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (46′ Σινγκ, 84′ Χόιλουντ) – Πεπ Μπίελ, Βιντ, Μπόβινγκ (11′ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ – Εσίτι, Σβαμπ (64′ Ελ Καντουρί) – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83′ Μουργκ) – Σφιντέρσκι (83′ Άκπομ).

Η βαθμολογία του ομίλου

ΠΑΟΚ 7 (3)
Κοπεγχάγη 6 (3)
Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 (2)
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 0 (2)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις