Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Conference League, ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς «εκτέλεσε» τους Βέλγους και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς

Conference League, ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς «εκτέλεσε» τους Βέλγους και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ intime

Ένα γκολ του Γιασμίν Κούρτις από απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 επί της Γάνδης στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των “16” του Europa Conference League.

Ο Σλοβένος μέσος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 58ο λεπτό, με τη βοήθεια και της τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε στο τείχος, αλλά οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι τέλους και εξασφάλισαν έτσι σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά την αναμέτρηση, με τους Βέλγους να παίρνουν τον έλεγχο της μπάλας και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τους κενούς χώρους για να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι είχε λοιπόν, ελάχιστες καλές στιγμές και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ήρθε στο 20ο λεπτό, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να φωνάζει για ένα πέναλτι. Μετά από ωραία ενέργεια του Μπίσεσβαρ και γύρισμα προς τον Άκπομ, η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα στο χέρι του Ενγκαντό, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το 0-0 έμεινε έτσι εύκολα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πιο δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε δύο λεπτά μάλιστα, έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” αρχικά το γκολ στο 53′, με τον Άκπομ να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των Βέλγων, αλλά να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, αφού έσκασε πρώτα και στο έδαφος.

Αμέσως μετά, η Γάνδη σκόραρε με τον Μόντες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αφού όπως φάνηκε και στο ριπλέι, ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε το “ριμπάουντ” από την απόκρουση του Πασχαλάκη, για να στείλει την μπάλα στα δίχυτα.

Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο.. πόδι όμως στο 58′, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση για απευθείας εκτέλεση. Ο σπεσιαλίστας Κούρτιτς πήρε την μπάλα και δικαίωσε αμέσως τις προσδοκίες. Ο Σλοβένος εκτέλεσε χαμηλά αυτή τη φορά και μέσα από το τείχος, με την μπάλα να του κάνει το… χατήρι, να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Μετά το γκολ, η ομάδα του Λουτσέσκου έριξε ξανά το ρυθμό του αγώνα και ήλεγξε απόλυτα το ματς, χωρίς να δεχθεί ουσιαστικά ούτε φάση για την ισοφάριση. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αν είχε λίγο καλύτερες αποφάσεις στην τελική πάσα, σε κάποιες αντεπιθέσεις του προς το τέλος της αναμέτρησης.

Διατήρησε πάντως, έστω το 1-0 και έγινε το φαβορί για την πρόκριση στη φάση των “16” του Europa Conference League, ενόψει του αγώνα ρεβάνς στην έδρα της Γάνδης.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Γάνδη

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ) – Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ – Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα) – Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες – Οφόε, Χιουλσάγκερ (82′ Τισουντάλι) – Ντεπουάτρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις