Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Conference League, ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1-2: Πλήρωσαν ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες και έμπλεξαν οι Θεσσαλονικείς

Conference League, ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1-2: Πλήρωσαν ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες και έμπλεξαν οι Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Conference League και μπήκαν σε περιπέτειες αναφορικά με την διεκδίκηση της πρωτιάς, αλλά και της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Κοπεγχάγη μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς από το γκολ του Ζίβκοβιτς (7′), αλλά με τον Μπίελ και τον Άνκερσεν έφερε «τούμπα» το ματς της Τούμπας παίρνοντας μία μεγάλη νίκη που την μετατρέπει σε φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 6ο όμιλο του Conference League. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ, που μπήκε με σκοπό να πιέσει και να πετύχει νωρίς ένα γκολ και αυτός συνέβη μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς πήρε το «ριμπάουντ» μετά από κεφαλιά του Σφιντερφσκι στα σώματα και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο του Βορρά». 

Η Κοπεγχάγη όμως δεν πτοήθηκε και έψαξε αμέσως το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΟΚ να επιλέγει να δώσει χώρο στους Δανούς και να ψάξει το δεύτερο γκολ σε αντεπιθέσεις, δημιουργώντας η αλήθεια είναι καλές προϋποθέσεις. H Κοπεγχάγη «χτύπησε» καμπανάκι στο 13′ όταν έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Από λάθος του Κούρτιτς ο Μπόβινγκ βρέθηκε μόνος του απέναντι στην ελληνική εστία αλλά αστόχησε από ιδανική θέση για το 1-1.

Η ισοφάριση όμως ήταν θέμα χρόνου για να έρθει. Στο 34΄συνέβη αυτό, με γκολ του Πίτερ Ανκερσεν από κοντά με σουτ. Η επίθεση των Δανών από αριστερά “κύκλωσε” την άμυνα του ΠΑΟΚ και αφού δεν μπόρεσε κανείς να ανακόψει την συνολική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ο πλάγιος αμυντικός την έστειλε στα δίχτυα του Δικεφάλου, μετά από ασίστ του Ντικς.

Ως την λήξη του ημιχρόνου οι δυο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο καθώς η νίκη ήταν το ζητούμενο και για τους δυο, με τον ΠΑΟΚ να μην αποφεύγει αμυντικά λάθη απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε αρετές. Στο 45΄ ο ΠΑΟΚ πλησίασε κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά από το φάουλ του Μπίσεσβαρ η μπάλα αναπήδησε μπρος από τον Σβαμπ και τον Δανό γκολκίπερ και εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι της Κοπεγχάγης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Κοπεγχάγη έκανε την ανατροπή με το δεύτερο της γκολ. Η φάση στο 50′ ξεκίνησε από τυφλή απόκρουση της μπάλας από την πλάτη του Βιεϊρίνια, την κατοχή κέρδισε ο Ντικς που έδωσε την ευκαιρία με δεύτερη ασίστ να τροφοδοτήσει τον Πεπ Μπιέλ ο οποίος με σουτ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη για το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ παρά τον σοκ δεν τα παράτησε. Πίεσε και δημιούργησε φάσεις, χάνοντας απίθανες ευκαιρίες με Σφιντέρφσκι και Άκπομ, που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, αλλά κάτι η τύχη των Δανών, κάτι η αστοχία και το γκολ δεν ήρθε ποτέ, ενώ στο 78′ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για σπρώξιμο πάνω στον Άγγλο εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Στο 90’+4′ μάλιστα η βραδιά έγινε ακόμα χειρότερη καθώς ο Μιχαηλίδης έχασε την ψυχραιμία του και κουτούλησε αντίπαλο δεχόμενος την απευθείας κόκκινη κάρτα και οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (62′ Τέϊλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάϊ, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86′ Κούτσιας), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Α.Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (71΄Ακπομ), Μπίσεσβαρ (86΄Μουργκ) .

Κοπεγχάγη (Γιές Θόρουπ): Γιόνσον, Ανκερσεν (75΄Γκαμπριέλσεν), Κρίστιανσεν, Μπόϊλεσεν, Κοτσολάβα, Ντικς, Στατζ, Λέραγκερ, Μπίελ (86′ Μπάλντουρσον), Βιντ (86′ Χόϊλουντ), Μπόβινγκ (63΄Γιοχάνεσον).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις