Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Conference League: Στους ομίλους η Ανόρθωση με δύο γκολ Χριστοδουλόπουλου, ο Μουρίνιο απέκλεισε Μπακασέτα και Σιώπη

Conference League: Στους ομίλους η Ανόρθωση με δύο γκολ Χριστοδουλόπουλου, ο Μουρίνιο απέκλεισε Μπακασέτα και Σιώπη

Το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa Conference League πήρε η Ανόρθωση. Η κυπριακή ομάδα επικράτησε εντός έδρας της Χαποέλ Μπερ Σεβά με 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η Ανόρθωση είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο διεθνής Έλληνας άσος σημείωσε δύο γκολ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Στο 62′ έκανε το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 69′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έφτασε τα 55 παιχνίδια κι ανέβηκε στην 26η θέση, αφήνοντας οριστικά πίσω του τους Στέλιο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Σαραβάκο και Γιάννη Καλιτζάκη που είχαν σταματήσει στις 54 συμμετοχές.

Παράλληλα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έγινε μόλις ο δεύτερος που σκοράρει σε Champions League, Europa League και Conference League, μετά τον Πέτρο Μάνταλο.

Σε αντίθεση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης δεν θα συνεχίσουν στους ομίλους του Conference League, μιας και η Τραμπζονσπόρ αποκλείστηκε από τη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η ιταλική ομάδα είχε κερδίσει με 2-1 στην Τουρκία στο πρώτο παιχνίδι και σφράγισε την πρόκριση της στους ομίλους με νίκη 3-0 στη Ρώμη. Οι δύο Έλληνες παίκτες ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της τουρκικής ομάδας, η οποία επικεντρώνεται πλέον στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις