Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δάκρυα για 89 χρόνια ιστορίας – Επιτρέπεται να πέσεις… επιβάλλεται να σηκωθείς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η τελευταία πράξη στην φετινή… τραγωδία της ΑΕΚ γράφτηκε στο Περιστέρι, εκεί όπου η Ένωση ηττήθηκε από τον Ατρόμητο υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Football League. Τα κλάματα των παικτών, η επόμενη μέρα και η ανάγκη για τον δικέφαλο να σταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει

Έκλαψαν οι πάντες, έγινε πιο φτωχό το ελληνικό ποδόσφαιρο… έπεσε η ΑΕΚ! Όλοι όσοι μεγάλωσαν με τον θρύλο του δικέφαλου αετού, με τα κατορθώματα των Νεστορίδη, Παπαϊωάνου, Μπάγεβιτς, Μαύρου αλλά και -οι νεώτεροι- του Νικολαΐδη δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν το βράδυ της Κυριακής.

Η αγαπημένη τους ομάδα γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ό,τι εξέλιξη να έχει η έφεση της το γεγονός είναι ένα. Η ΑΕΚ αποχαιρέτισε τη Σούπερ Λίγκα, εκτός πια αν γίνει το πλέον απίθανο σενάριο να αναιρεθεί η απόφαση στο δευτεροβάθμιο όργανο, να γίνουν τα 12 λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό και σ’ αυτή την περίπτωση να σκοράρει δύο γκολ, να μην δεχτεί κανένα και να ξεπεράσει τον ΟΦΗ φθάνοντας τους 33 βαθμούς έναντι 32 των Κρητικών.

Τα δάκρυα όλων των παικτών και των ανθρώπων της ΑΕΚ στη λήξη του αγώνα ήταν σκηνές ενδεικτικές της πίκρας και της απογοήτευσης που επικρατεί στην ομάδα.

Ο Γιάννης Αραμπατζής έμεινε για αρκετά λεπτά πεσμένος μπροστά από την εστία του χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει το τι έχει συμβεί, την ώρα που και ο Γκερέιρο έμεινε καθισμένος στον πάγκο, ξεσπώντας με τη σειρά του. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Πανταζής, η ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ, έκλαιγε στον πάγκο σαν παιδί

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία είναι επιβεβλημένη. Η Ένωση είναι μεγάλος σύλλογος και θα τα καταφέρει, όπως έκαναν σε παρό μμοιες καταστάσεισ και άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Χρειάζεται όμως να βρεθούν οι ένοχοι για το κατάντημα της και ακόμα πιο πολύ να υπάρξει έναν άνθρωπο στα διοικητικά της που θα δώσει την ασφάλεια, αλλά και το κατάλληλο όραμα (είτε λέγεται Βιντιάδης, είτε Μελισσανίδης είτε… φούφουτος).

Τα σενάρια που ακούγονται για την… επόμενη μέρα είναι πολλά (εξαγορά άλλου ΑΦΜ, πτώση στην Football League 2 μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης). Ο κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει και φυσικά δεν θέλει να δει την αγαπημένη του ομάδα να κατρακυλά περισσότερο.

Για πολλούς, το πιθανότερο σενάριο είναι η ΑΕΚ να επιλέξει να αγωνιστει τη Football League 2, δηλαδή την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης.

Μετά την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό και από το συνολικό της χρέος, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ, θα μείνει μόνο το 10% (που αντιστοιχεί στο ποσοστό της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ), δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, συν τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Θα γίνει εκποίηση των λιγοστών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας (πούλμαν, αθλητικό υλικό, γραφεία κλπ.) και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα βαρύνουν φυσικά πρόσωπα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις η ΑΕΚ ξαναμπεί σε ένα σωστό δρόμο, θα σταθεί και πάλι στα πόδια της και θα πάρει την ποδοσφαιρική της εκδίκηση από όλους όσους την έφεραν σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, μόνο και μόνο το έμβλημα της, δεν της επιτρέπει κάτι άλλο…

Διαβάστε ακόμα…

ΑΕΚ: Η “μαρμαρωμένη” βασίλισσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε