Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Davis Cup: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για την Ελλάδα χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά

Davis Cup: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για την Ελλάδα χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτρο Τσιτσιπά και χωρίς τη… βοήθεια του Στέφανου Τσιτσιπά, η Ελλάδα κατάφερε να επιβληθεί της Τζαμάικα και να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο των play-offs ανόδου, του World Group II στο Davis Cup.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή, χωρίς να έχει τη βοήθεια του Στέφανου Τσιτσιπά. Μετά το 0-2 της Παρασκευής (4/03) από την Τζαμάϊκα, και με την σπουδαία εμφάνιση του Πέτρου Τσιτσιπά στον 5ο αγώνα της σειράς, η “Γαλανόλευκη” έκανε το 3-2 και πανηγύρισε την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο των play off ανόδου του World Group ΙΙ του Davis Cup.

Ο Έλληνας τενίστας αν κι έχασε το πρώτο σετ από τον Ρόουλαντ Φίλιπς, δεν το έβαλε κάτω και μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά επικράτησε με 2-1, κατακτώντας με 6-4, 6-4 τα δύο επόμενα, η Εθνική έφτασε στο 3-2 επί των Τζαμαϊκανών και, πλέον, απέχει μια νίκη από την ιστορική άνοδο.

Το Νοέμβριο του 2022 είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες που θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα βρίσκεται το 2023 στο World Group I. Οι πιθανότεροι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον 2ο γύρο των play off είναι οι: Ινδονησία, Λετονία, Χονγκ Κονγκ, Ελ Σαλβαδόρ, Αίγυπτος, Μονακό, Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εσθονία και Κινεζική Ταϊπέι.

Από το 0-2 στην ανατροπή

Από την Παρασκευή η Ελλάδα βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο», ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω κι ένα 24ωρο μετά έφτασε στην επική ανατροπή κερδίζοντας τρεις φορές τους αντιπάλους της, πανηγυρίζοντας ίσως τη σπουδαιότερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της εξέλιξης ήταν ο Πέτρος Τσιτσιπάςς. Ο 21χρονος τενίστας (νο808 στην παγκόσμια κατάταξη) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της Εθνικής, συμβάλλοντας τα μέγιστα στους δύο από τους τρεις πόντους που κέρδισε η «γαλανόλευκη» το Σάββατο.

Με παρτενέρ τον Μάρκο Καλοβελώνη κέρδισαν αρχικά τους Ρόουλαντ Φίλιπς και Μπλέιζ Μπίκνελ στο διπλό, μειώνοντας τη σειρά σε 1-2, ακολούθησε η μεγάλη εμφάνιση του Αριστοτέλη Θάνου απέναντι στον Μπίκνελ στο πρώτο ματς του μονού, φτάνοντας έτσι στο 2-2.

Τα πάντα κρίθηκαν στον δεύτερο αγώνα του μονού, όπου ο Πέτρος Τσιτσιπάς, αν και βρέθηκε πίσω στο σετ κατάφερε στη συνέχεια να επιβληθεί του Φίλιπς στο 5ο ματς απέναντι στην Τζαμάικα και να στείλει την Ελλάδα στον 2ο γύρο των play off ανόδου για την 1η κατηγορία του Davis Cup.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις