Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Εκδίκηση Παναθηναϊκού στο “σπίτι” του Ολυμπιακού! Τελικός τίτλου στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

– Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο “break” του Ολυμπιακού και έστειλε τη σειρά των τελικών και πάλι στο ΟΑΚΑ (4/6, 19:45)
– Οι “πράσινοι” επικράτησαν 67-65 στο ΣΕΦ, χάλασαν τα σχέδια… τίτλου των “ερυθρόλευκων” και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2
– Εντυπωσιακός ο Λάσμε για τους νικητές, που σταμάτησε στους 17 πόντους (9 ριμπάουντ)
– Δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση ο… απογοητευτικός Σπανούλης (1π., 0/10 σουτ)

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο “διπλό” μέσα στο ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε κάκιστος στην έδρα του κόντρα σε ένα Παναθηναϊκό που -πέρα από το τέταρτο δεκάλεπτο- ήξερε πολύ καλά τι ήθελε κι έτσι το τελικό 65-67 υπέρ των “πρασίνων” στέλνει τη σειρά των τελικών της Α1 σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος

Πολύ καλός ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο… διαβασμένος και με “πυλώνες” τους Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη να “κλείνει” την περίοδο προηγούμενος με +3 (16-19). Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια νευρικότητα στις κινήσεις του, δεν μπήκε τα μακρινά σουτ που επιχείρησε, ενώ παρουσίασε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας (πολύ καλή η άμυνα των “πράσινων”). Χαρακτηριστικό του δεκαλέπτου, τα πολλά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές

Το “τριφύλλι” συνέχισε να είναι… ψυχωμένο και να έχει σωστές επιθετικές επιλογές, αντίθετα με τους “ερυθρόλευκους” που άργησε να πιάσει τον γνωστό καλό τους ρυθμό. Για τους “πράσινους” είχαμε την μεγάλη έκπληξη του Γιάνκοβιτς, που “τράβηξε” την ομάδα του στο σκοράρισμα, ενώ οι Πειραιώτες, που είχαν 0/8 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο, μείωσαν με τον Περπέρογλου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κλείσουν την… ψαλίδα, αλλά οι “πράσινοι” έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στους τελικούς, είχαν πάντα μια “απάντηση” (πολύ καλός ο Γκιστ), εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των “ερυθρόλευκων” και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-43. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και σε αυτό, τα διαιτητικά λάθη προκάλεσαν πολλές φορές τους παίκτες, αλλά και τους οπαδούς (27 φάουλ συνολικά).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του τρίποντο με τον Κόλινς μετά από 24 λεπτά αγώνα, αλλά οι Σπανούλης και Πρίντεζης συνέχισαν να είναι σε κακή βραδιά, σε αντίθεση με τον Μαυροκεφαλίδη που ήταν κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα στα ριμπάουντ και στο σκοράρισμα. Στα 2:38 όμως πριν τη λήξη της περιόδου ο Λοτζέσκι μείωσε σε 43-49, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες (άναψαν καπνογόνα, κάνοντας κακό στην ομάδα τους που είχε ρυθμό). Δύο τρίποντα όμως από Φώτση και Διαμαντίδη “έκοψαν” τη φόρα στους Πειραιώτες (45-57 στο τρίτο δεκάλεπτο).

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις καλύτερες επιλογές στην επίθεση (πήρε όμως πόντους από τον Λάσμε), αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύστοχος ούτε και στις βολές, όπως και στα τρίποντα (4/21). Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να παίζουν όπως το “τριφύλλι” στα προηγούμενα παιχνίδια, οι “πράσινοι” κατάφεραν απλά να εξαντλούν τον χρόνο των επιθέσεων τους, με τους Πειραιώτες να μειώνουν σε 63-66 στα 25”.

Η ύστατη προσπάθεια του Ολυμπιακού δεν στέφθηκε με επιτυχία, παρόλο που ο Γκιστ έχασε δυο κρίσιμες βολές στο τέλος. Το τρίποντο του Σλούκα που θα έφερνε το ματς στα ίσα δεν μπήκε, ο Έλληνας γκαρντ μείωσε σε 65-66, ενώ ο Σπανούλης δεν μπόρεσε στη λήξη να στείλει το ματς στην παράταση (65-76 το τελικό σκορ)

Να τονίσουμε πως με τη λήξη της αναμέτρησης, ομάδα 30 ατόμων προσπάθησε να μπει εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά η ασφάλεια του γηπέδου κινήθηκε ταχύτατα και τους απώθησε, χωρίς να υπάρχουν περισσότερα έκτροπα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουεί, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11(1), Κόλινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης 

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ

Διαβάστε ακόμα…

Παναθηναϊκός: Υποδοχή στους θριαμβευτές του ΣΕΦ!

Αγγελόπουλοι: Ο Βασιλακόπουλος φταίει! Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού στην Εθνική

“Οι πρόεδροι μας δεν πετάνε χαρτονομίσματα ούτε βρίζουν διαιτητές”

Γιαννακόπουλος: Ίδιο πάθος την Τετάρτη για το πρωτάθλημα!

Ξύλο και δακρυγόνα έξω από το ΣΕΦ μετά το ντέρμπι “αιωνίων”

Εκδίκηση Παναθηναϊκού στο “σπίτι” του Ολυμπιακού! Τελικός τίτλου στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε