Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Euro 2020, Αγγλία – Γερμανία: «Τιτανομαχία» στο Wembley

Euro 2020, Αγγλία – Γερμανία: «Τιτανομαχία» στο Wembley
Reuters

Το “παζλ” της φάσης των “8”του Euro 2020 συμπληρώνεται την Τρίτη (29.06.2021) με δυο αναμετρήσεις. Ο… πρόωρος τελικός, Αγγλία – Γερμανία, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

Οι αγώνες της πρώτης νοκ-άουτ φάσης του Euro 2020, ολοκληρώνονται την Τρίτη (29/06) με τα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς, όπου την παράσταση «κλέβει» το μεγάλο και παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Wembley.

Για τα “τρία λιοντάρια” το μεγάλο ντέρμπι της Τρίτης (29/06) είναι η απόλυτη ευκαιρία για να «ξορκίσει» τον κακό της «δαίμονα».

Στο παρελθόν, δύο φορές η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και στο Euro του 1996. Και στα δύο παιχνίδια, πιο εύστοχα ήταν τα “πάντσερ”.

Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Ν. Αφρική, όπου οι Γερμανοί συνέτριψαν τους Άγγλους με 4-1 στη φάση των «16».

Η Αγγλία πήρε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο, με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, χωρίς να δεχτεί γκολ. Η Γερμανία τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο. Σημείωσε από μία νίκη, ισοπαλία και ήττα.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς, Χέντερσον – Στέρλινγκ, Γκρίλις, Κέιν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοάκιμ Λεβ): Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκόσενς – Κίμιχ, Γκιντογκάν, Κρόος – Χάβερτς, Γκνάμπρι. Μίλερ

Τρεις ώρες αργότερα από τη “μητέρα των μαχών” (22:00), η Σουηδία -εκ των πλέον σταθερών ομάδων της φάσης των ομίλων- θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία στη Γλασκώβη, με έπαθλο για τον νικητή μία θέση στα προημιτελικά.

Την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο πήρε η Σουηδία, με 2 νίκες και μία ισοπαλία. Η Ουκρανία τερμάτισε στην τρίτη θέση στον 3ο όμιλο, με μία νίκη και 2 ήττες. Προκρίθηκε στη φάση των «16» ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες των 6 ομίλων. Στην μοναδική τους επίσημη αναμέτρηση (Euro 2012, η Ουκρανία είχε επικρατήσει με 2-1).

Οι ομάδες που θα πάρουν το “εισιτήριο” από τις δυο αναμετρήσεις, θα κοντραριστούν στις 3 Ιουλίου στο Olimpico της Ρώμης, για τα προημιτελικά του Euro 2020.

Πιθανές συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν – Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον – Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ – Ίσακ, Μπεργκ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν – Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο – Μαλινόφσκι, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο – Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Τσιγκάνκοφ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις