Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Euro 2020: Φόβοι για διπλωματικό επεισόδιο στο Ιταλία – Τουρκία και… «stop» λόγω Σένγκεν

Euro 2020: Φόβοι για διπλωματικό επεισόδιο στο Ιταλία – Τουρκία και… «stop» λόγω Σένγκεν

Η Ιταλία υποδέχεται την Τουρκία την Παρασκευή (11.06.2021) στην πρεμιέρα του Euro 2020 αλλά πριν από τη σέντρα στο Ολίμπικο της Ρώμης, άλλα πράγματα, εξωαγωνιστικά, απασχολούν τους πάντες.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αποκαλούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δικτάκτορα». Προσβολή που δεν πήρε ποτέ πίσω.

Μοιραία, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, υπάρχουν φόβοι για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου, λόγω και του φορτισμένου κλίματος.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι Τούρκοι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για το Ολίμπικο ώστε να δουν το Ιταλία – Τουρκία, ενδέχεται να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ματς, διότι η χώρα τους είναι εκτός ζώνης Σένγκεν και, κατά συνέπεια, η Ιταλία προβλέπει υποχρεωτική, πενθήμερη καραντίνα για τους αφιχθέντες, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού!

Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (09.06.2021) στους ξένους δημοσιογράφους ο Ντανιέλε Φρόντζια, υπεύθυνος του δήμου της Ρώμης για το Euro 2020, η κυβέρνηση Ντράγκι, τις ώρες εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, για φιλάθλους χωρών που δεν ανήκουν στην ζώνη του Σέγκεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις