Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Euro 2020: Η Σεβίλλη στην θέση του Μπιλμπάο ως «οικοδέσποινα» πόλη

Euro 2020: Η Σεβίλλη στην θέση του Μπιλμπάο ως «οικοδέσποινα» πόλη
Reuters

Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει αλλαγή… έδρας από πλευράς Ισπανίας, για τα ματς που πρόκειται να δοθούν στη χώρα, για τους αγώνες του Euro 2020, το προσεχές καλοκαίρι.

Το Ολυμπιακό στάδιο της Σεβίλλης (Estadio de la Cartuja de Sevilla) θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Euro 2020, που έχουν προγραμματιστεί στην Ισπανία, αντί για το στάδιο «San Mames», που βρίσκεται στο Μπιλμπάο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο ισπανικός Τύπος.

Τα σχετικά δημοσιεύματα τονίζουν πως, δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού, η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF), θεώρησε «αδύνατο να επιτευχθεί» ο στόχος των 13.000 θεατών (25% της συνολικής χωρητικότητας του σταδίου) για τους αγώνες, από την περιοχή των Βάσκων.

Το «San Mamés» (σ.σ. με χωρητικότητα 53.289 θέσεις), επρόκειτο να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες και συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις της εθνικής Ισπανίας εναντίον της Σουηδίας (14 Ιουνίου), της Πολωνίας (19 Ιουνίου) και της Σλοβακίας (23 Ιουνίου), καθώς και ενός αγώνα για τους «16» της διοργάνωσης στις 27 Ιουνίου). Κατά συνέπεια κι εφ΄ όσον επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, αυτοί οι αγώνες, θα γίνουν στο «Cartuja»,  το Ολυμπιακό στάδιο της Σεβίλλης.

Η αλλαγή αυτή, θα επισημοποιηθεί από την UEFA, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Δευτέρα (19 Απριλίου).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις