Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Euro 2020: Ξεκίνημα με τρίποντο και «τριάρα» για τους Ιταλούς επί της Τουρκίας στο Ολίμπικο

Euro 2020: Ξεκίνημα με τρίποντο και «τριάρα» για τους Ιταλούς επί της Τουρκίας στο Ολίμπικο

Η Ιταλία ήταν ανώτερη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2020, καθώς επικράτησε 3-0 στο εναρκτήριο ματς στο «Ολίμπικο» της Τουρκίας, που άντεξε μόλις για ένα ημίχρονο.

Τρία γκολ και τρεις βαθμοί για την Ιταλία, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τουρκία στην πρεμιέρα του Euro 2020, ανεβαίνοντας στην κορυφή του 1ου ομίλου, τον οποίο συμπληρώνουν ακόμα Ουαλία και Ελβετία.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Η «σκουάντρα ατζούρα» παρά το γεγονός ότι «ζορίστηκε» να διασπάσει την «κλειστή» άμυνα που βρήκε απέναντί της, αφού το 0-0 παρέμεινε στα πρώτα 45 λεπτά, που συνοδεύτηκαν από ελάχιστες καλές στιγμές με καλύτερη την κεφαλιά του Κιελίνι στο 22′ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσακίρ, μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς στο δεύτερο μέρος.

Οι Τούρκοι που μέχρι εκείνο το σημείο αμύνονταν πολύ καλά, έχοντας εξουδετερώσει τα ατού των Ιταλών, είδαν τελικά έναν δικό τους παίκτη να τους κάνει την ζημιά. Ο Ντεμιράλ στο 51′ εκτίμησε λανθασμένα την σέντρα του Μπεράρντι, που ξέφυγε από δεξιά, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους για το 1-0.

Οι ακίνδυνοι επιθετικά Τούρκοι βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ και η τύχη τους γύρισε την πλάτη, αφού όταν ο Γκιουνές αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Καχβετζί στο ματς στο 65′, είδε μετά από μερικά δευτερόλεπτα τον Ιμόμπιλε να παίρνει το ριμπάουντ από το σουτ του Σπινατσόλα και να κάνει το σκορ 2-0.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια, με τους Ιταλούς να ανεβάζουν πάντως τις γραμμές τους ψηλά και να πιέζουν για ακόμα ένα γκολ, το οποίο πέτυχε στο 78′ με τον Ινσίνιε να αφήνει άγαλμα τον Τσακίρ με όμορφο πλασέ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τουρκία (Γκιουνές): Τσεκίρ, Τσαλίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού (65΄ Καχβετσί), Καραμάν (76΄ Ντερβίσογλου), Τουφάν (64΄ Αϊχάν), Γιαζίτσι (46΄ Ουντέρ), Τσαλχάνογλου, Γιλμάζ

Ιταλία (Ρ.Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Σπινατσόλα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Φλορέντσι (46΄ Ντι Λορέντσο), Μπαρέλα, Τζορτζίνιο, Λοκατέλι (73΄ Κριστάντε), Μπεράρντι (85΄ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (81΄ Μπελότι), Ινσίνιε (81΄ Κιέζα)

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις