Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2020: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς απορεί με την στάση της UEFA στην πρωτοβουλία του Μονάχου

Euro 2020: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς απορεί με την στάση της UEFA στην πρωτοβουλία του Μονάχου
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Tην απορία του για την άρνηση της UEFA να επιτρέψει στο να φωτιστεί η «Αλιάνζ Αρίνα» στα χρώματα του ουράνιου τόξου (χαρακτηριστικό σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας παγκοσμίως) εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το «όχι» της UEFA στην πρόταση που της έγινε από τις τοπικές Αρχές του Μονάχου, μα φωτιστεί στα η «Αλιάνζ Αρίνα» στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο αποψινό (22:00) ματς της Γερμανίας με την Ουγγαρία για τον 6ο όμιλο του Euro 2020 έχει προκαλέσει από χθες (22/6) ντόμινο αντιδράσεων από αθλητικούς και πολιτικούς φορείς πανευρωπαϊκά.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολίασε το ζήτημα σε συνέντευξη Τύπου για τα ευρωπαϊκά κολέγια, τονίζοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο που η UEFA πηγαίνει αντίθετα σε μία τέτοια πρωτοβουλία.

«Το βρίσκω πολύ δύσκολο να κατανοήσω τι προσπαθεί να κάνει η UEFA πηγαίνοντας ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου. Eιλικρινά, δεν βρίσκω καμία λογική εξήγηση γι’αυτό», σχολίασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εν συνεχεία απαντώντας στην ίδια ερώτηση, στην οποία έγινε αναφορά σε ανάρτησή του από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε προκύψει το ζήτημα μιας ευρωπαϊκής Super League, η οποία έκανε λόγο για αθλητικό μοντέλο με βάση την καθολικότητα, ο κ. Σχοινάς επισήμανε:

«Υπερασπίζομαι ένα ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλήματος, το οποίο είναι ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο δεν είναι μόνο για τους πλούσιους και τους ισχυρούς. ;Hθελαν να παίξουν μεταξύ τους και να μοιραστούν έναν προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ μόνο για τους εαυτούς τους, κόβοντας κάθε δεσμό με τα εθνικά πρωταθλήματα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον πλούτο της πολιτισμικής και αθλητικής παράδοσης σε όλη την ευρωπαϊκή γεωγραφία. Eίμαι πολύ χαρούμενος που η ξεκάθαρη στάση μας σε αυτό επικυρώθηκε σε όλο το πολιτικό φάσμα σε όλη την ΕΕ» υπογράμμισε  κλείνοντας ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις