Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2020: Ο Μπεργκ κάνει λόγο για «ψηφιακό μίσος» μετά το χαμό στην πατρίδα του

Euro 2020: Ο Μπεργκ κάνει λόγο για «ψηφιακό μίσος» μετά το χαμό στην πατρίδα του
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μάρκους Μπεργκ βρέθηκε στο “στόχαστρο” των οπαδών στη Σουηδία, μετά τις σημαντικές ευκαιρίες που έχασε στο παιχνίδι της Εθνικής τους Ομάδας με την Ισπανία, στο Euro 2020.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δέχθηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, τα οποία και τον έκαναν να βγει μπροστά και να ζητήσει να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα που απασχολεί και το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Με ένα μακροσκελές μήνυμά του στο instagram, ο Μπεργκ έθεσε ως στόχο “να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κλίμα στα social media”.

Η ανάρτηση του Μπεργκ

«Το πάθος ανήκει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν ανήκει είναι οι απειλές, το μίσος και οι προσβολές. Χθες βράδυ, πολλοί άνθρωποι ξεπέρασαν τα όρια. Ως κοινό, είναι συνηθισμένο να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Παιδιά και μικροί άνθρωποι μπαίνουν στα social media και διαβάζουν αυτά τα πράγματα, υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε καλύτερο κλίμα στα social media. Σε όλους εσάς που εκτίθεστε σε ψηφιακό μίσος, θέλω να στείλω την αγάπη και τη στήριξή μου. Πρέπει να μιλάμε για αυτό και να δράσουμε, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, στο σχολείο, στα παιδιά και τους γονείς.

Euro 2020, Ισπανία – Σουηδία: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ

Σε αυτόν τον κόσμο, μπορεί να είναι μια λάθος στροφή στον λόφο, ένα άστοχο σουτ στις καθυστερήσεις, χιλιοδευτερόλεπτα και εκατοστά που σε καθορίζουν ως αθλητή από την κοινή γνώμη και τους ανθρώπους γενικότερα. Αυτό, όμως, δεν αφορά εμένα.

Για μένα μετράει το ταξίδι που έκανα με τους αγαπημένους μου, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους ανθρώπους που με στήριξαν και βλέπουν από πού προέρχομαι και τι έχω κάνει για να φτάσω εδώ. Μπορεί να πέσεις, αλλά μετά σηκώνεσαι και ξανασηκώνεσαι, και ξανά και ξανά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις