Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Euro 2020, Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Με «τεσσάρα» στα ημιτελικά τα «τρία λιοντάρια»

Euro 2020, Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Με «τεσσάρα» στα ημιτελικά τα «τρία λιοντάρια»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Αγγλία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Ουκρανία και επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 στα προημιτελικά του Euro 2020, επιτρέποντας στους οπαδούς της να “ονειρεύονται” την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα “τρία λιοντάρια” ήταν “καταιγιστικά” στο δεύτερο ημίχρονο και με τρία γκολ σε 20 λεπτά, “εκτόξευσαν” το δείκτη του σκορ και ενώ είχαν πάρει από νωρίς το προβάδισμα, με γκολ του Κέιν μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο επιθετικός της Τότεναμ σκόραρε δις στο ματς κι έφθασε τα τρία γκολ στα νοκ άουτ του τουρνουά, ενώ οι Μαγκουάιρ και Χέντερσον “χτύπησαν” με κεφαλιές μετά από στημένες μπάλες για το τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι

Η Αγγλία προηγήθηκε μόλις στην πρώτη φάση της στο ματς, αφού στο 4′ ο Στέρλινγκ συνέκλινε από αριστερά κι έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα για τον Κέιν, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Μπούστσαν για το 1-0 στο ματς και το γρήγορο προβάδισμα της ομάδας του.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και μετά το γκολ, αλλά οι Ουκρανοί βρήκαν μία ευκαιρία για να “απειλήσουν” με τον Γιάρεμτσκουκ να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Πίκφορντ, ο οποίος έπεσε κι απέκρουσε.

Η ευκαιρία των Ουκρανών δεν άλλαξε πάντως την εικόνα του αγώνα, με τα “τρία λιοντάρια” να είναι καλύτερα στο γήπεδο και να φθάνουν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ. Τόσο ο Ράις όμως με φοβερό μακρινό σουτ, όσο και ο Σάντσο με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Ουκρανίας.

Στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Σεφτσένκο πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά πλην ενός μακρινού σουτ του Σαπαρένκο που πέρασε άουτ, δεν βρήκε μια καλή στιγμή για την ισοφάριση. Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια με το οριακό προβάδισμα των Άγγλων στο σκορ.

Όλα άλλαξαν όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αφού μέσα σε τρία λεπτά, η Αγγλία είχε “καθαρίσει” το ματς και την πρόκριση. Στο 46′ από εκτέλεση φάουλ, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ “χτύπησε” ξανά και στο 50′, με τον Σο να κάνει ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά και τον Κέιν να “πετάγεται” μπροστά από την αντίπαλη άμυνα, για να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς (και τρίτο στο τουρνουά), αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Το σόου της Αγγλίας συνεχίστηκε όμως, με τον αρχηγό της Αγγλίας να “αγγίζει” το χατ τρικ με μία “φωτοβολίδα” στο 62ο λεπτό του αγώνα, που ανάγκασε τον Μπούστσαν να διώξει σε κόρνερ. Παρόλα αυτά, το 4ο γκολ δεν αποφεύχθηκε για τους Ουκρανούς, αφού από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Χέντερσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και “εκτόξευσε” το δείκτη του σκορ για τα “τρία λιοντάρια”.

Το 4-0 ήταν και το τελικό σκορ, αφού η Αγγλία έριξε στη συνέχεια ρυθμούς και διατήρησε εύκολα το μηδέν στην άμυνά της, παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας για το… γκολ της τιμής. Οι Άγγλοι προκρίθηκαν έτσι με πανηγυρικό τρόπο στα ημιτελικά του Euro 2020 και θα αντιμετωπίσουν τη Δανία για να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις