Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Euro 2020, Βέλγιο – Ιταλία 1-2: Ατζούρι για κούπα

Euro 2020, Βέλγιο – Ιταλία 1-2: Ατζούρι για κούπα

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Euro 2020 πανηγύρισε η Ιταλία. Η φοβερή ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειξε τα… δόντια της στο Βέλγιο, επικρατώντας με 2-1 κι έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στους “4” της διοργάνωσης (6/07, 22:00). Μέρες… 2006 ζουν οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν δείξει το καλύτερο πρόσωπο στο φετινό Euro.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό, με τρία γκολ και πολλές φάσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ιταλούς να κρατούν με σχετική άνεση το προβάδισμα και να πανηγυρίζουν την πρόκριση, φουλάροντας για τίτλο.

Το πρώτο γκολ του Λουκάκου εις βάρος της Ιταλίας σε τελική φάση Euro δεν ήταν αρκετό για τους «κόκκινους διαβόλους», που αποκλείστηκαν ενώ από πολλούς είχαν χαρακτηριστεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αποκλείστηκαν, όμως, από μία ομάδα που έμεινε αήττητη για 32ο συνεχόμενο ματς, από μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που έχει καταφέρει να φτιάξει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Σε άμυνα, κέντρο και επίθεση, η Ιταλία λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή» κι έτσι όπως παίζει το μόνο που μπορεί να φοβάται είναι η κακή της μέρα. Σκόρερ για τους Ιταλούς που προηγήθηκαν με 2-0 είναι οι Μπαρέλα και Ινσίνιε.

O αγώνας:

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα του Euro 2020 παρακολουθήσουμε στο Βέλγιο – Ιταλία, με το πρώτο μέρος να είναι απολαυστικό και γεμάτο φάσεις και γκολ.

Η Ιταλία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, βρήκε γκολ νωρίς με τον Μπονούτσι, αλλά ακυρώθηκε λόγω του ότι ο Κιελίνι ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Το VAR δεν έσωσε, όμως, και τους Βέλγους στο σουτ του Μπαρέλα.

Ο Ιταλός μέσος έκανε μία τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή, άδειασε τους Βέλγους αμυντικούς και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0 στο 31′. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε ο Ινσίνιε να βάλει ένα γκολ “ζωγραφιά”, στολίζοντας… με τρελό πλασέ τον Κουρτουά για το 2-0 στο 44′, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το Βέλγιο κατάφερε να μειώσει.

Το πέσιμο του Ντοκού στην περιοχή από το σπρώξιμο του Ντι Λορέντσο θεωρήθηκε από τον Βίντσιτς παράβαση, ο Σλοβένος ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, το VAR τον δικαίωσε και ο Λουκάκου εκτελώντας στο κέντρο της εστίας μείωσε σε 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όλοι νόμιζαν ότι το Βέλγιο θα έβγαινε μπροστά για να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο οι Ιταλοί ήταν και πάλι ανώτεροι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.

Το Βέλγιο, πάντως, αν και δεν μπορούσε να οργανωθεί στη μεσαία γραμμή, είχε την τεράστια ευκαιρία στο 61΄ για να ισοφαρίσει μετά το γύρισμα του Ντε Μπρόιν στο δεύτερο δοκάρι και το πλασέ του Λουκάκου στην άδεια εστία. Το γκολ φαινόταν βέβαιο, μόνο που ο Σπινατσόλα έβαλε το πόδι του κι απομάκρυνε σε κόρνερ. 

Λίγο αργότερα στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον ίδιο να είχε ξεσπάσει σε λυγμούς. Η ευκαιρία του Λουκάκου στο 72΄ ήταν η τελευταία καλή φάση στο ματς με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Euro.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ (69΄ Τσαντλί – 74΄ Πρατ), Τίλεμανς (69΄ Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόιν

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (79΄ Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74΄ Κριστάντε), Κιέζα (90΄ Τόλοι), Ιμόμπιλε (74΄ Μπελότι), Ινσίνιε (79΄ Μπεράρντι)

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις