Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Euro Cup: “Σαρωτική” στο φινάλε η Βουλιαγμένη – Ήττες και αποκλεισμός για Απόλλων και Πανιώνιο

Champions League Βουλιαγμένη

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στην προκριματική φάση του Euro Cup της υδατοσφαίρισης ανδρών, ολοκλήρωσαν σήμερα (6/12) τις υποχρεώσεις τους. Με ακόμα μία νίκη η Βουλιαγμένη “σφράγισε” την πρόκρισή της στους “16”, ενώ Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας αμφότεροι ήττες και έμειναν εκτός συνέχειας.

Πανηγυρικά ολοκλήρωσε η Βουλιαγμένη τις υποχρεώσεις της στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro Cup υδατοσφαίρισης, που φιλοξενήθηκε στο Εζ-Αν-Προβάνς της Γαλλίας. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει από χθες (5/12) την πρόκριση στους “16”, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, ο ΝΟΒ συνέτριψε 21-5 την αδύναμη ελβετική Καρούζ στο τελευταίο του παιχνίδι και επιστρέφει στην Ελλάδα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Χρβόγε Κόλιανιν έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεότερους παίκτες του, οι οποίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβάλουν την ανωτερότητά τους και να φτάσουν στην άνετη νίκη.

Αντίθετα πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και του Πανιωνίου στη διοργάνωση. Η “ελαφρά ταξιαρχία” έχασε φυσιολογικά σήμερα 13-11 στην Ουγγαρία από την οικοδέσποινα του 7ου προκριματικού ομίλου Τσόλνοκι, όμως ήταν η ήττα της πρεμιέρας (8-7) από τη Στρασμπούρ που κόστισε τον αποκλεισμό. Η γαλλική ομάδα νίκησε νωρίτερα σήμερα την ισπανική Τεράσα με 10-9 και πήρε την προνομιούχο δεύτερη θέση του ομίλου.

Απέναντι στην πανίσχυρη Τσόλνοκι, που από τη στιγμή που αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League, έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί του Euro Cup, ο Απόλλων πάλεψε λυσσαλέα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Οι “κυανέρυθροι” από την πλευρά του ηττήθηκαν 15-5 από τη διοργανώτρια του 1ου προκριματικού ομίλου Μπαρτσελόνα, χωρίς να καταφέρουν να προβάλουν αντίσταση μετά την πρώτη περίοδο. Η ισπανική ομάδα χρειαζόταν τη νίκη ώστε να προκριθεί ως δεύτερη, πίσω από την ουγγρική Βαζούτας, και την πήρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οι Νεοσμυρνιώτες επιστρέφουν στη Αθήνα χωρίς βαθμό, αλλά το νεανικό σύνολο του Κώστα Δήμου αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες, κάτι που ήταν και ο στόχος του συλλόγου, όταν αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρώπη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις