Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Eurobasket 2022: Η Τουρκία έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Γεωργία

Eurobasket 2022: Η Τουρκία έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Γεωργία

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι ΓεωργίαΤουρκία για την τρίτη αγωνιστική του Eurobasket 2022, με τους Τούρκους να καταθέτουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι ηττήθηκαν στη δεύτερη παράταση, διαμαρτύρονται έντονα για μία φάση και συγκεκριμένα γι’ αυτή του επεισοδίου των Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάντζε στα 4:46 πριν το φινάλε. Αυτός ο καυγάς είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή των δύο παικτών από το παιχνίδι.

Τη στιγμή που οι δύο παίκτες είχαν αντιπαράθεση, ο χρόνος κύλησε κανονικά, αντί να σταματήσει. Έτσι, στην επόμενη επίθεση το χρονόμετρο έγραφε 4:26 για το τέλος. Κύλησαν, δηλαδή, 20 δευτερόλεπτα χωρίς να παιχτούν.

Γι’ αυτό και η Τουρκία κατέθεσε ένσταση για την εξέλιξη αυτή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, ο Ομέρ Ονάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία σκέφτεται την απόσυρσή της από το EuroBasket λόγω επίθεσης.

“Καλώ την FIBA να φέρει τις κάμερες και να εξετάσει τον χρόνο λεπτό προς λεπτό. Αν δεν το κάνουν θα αποσυρθούμε από την διοργάνωση. Θα παλέψουμε απέναντι στην ‘γεωργιανή αστυνομία. Θα φέρουν τις κάμερες μπροστά μας να δούμε. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Είναι όλο λάθος της FIBA. Υπάρχουν λάθη διαιτησίας στην αναμέτρηση. Δεν μας απασχολεί πως θα το δείτε, δεν γίνεται να πάρετε κάποια πλευρά”, ανέφερε ο Ονάν.

Επιπρόσθετα, ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν, Χακάν Ντεμίρ, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας επίθεση τριών Γεωργιανών παικτών και ατόμων της ασφάλειας του γηπέδου προς τον Κορκμάζ αλλά και τον γυμναστή της ομάδας έξω από τα αποδυτήρια.

“Σήμερα οι Γεωργιανοί παίκτες και μερικοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας δεν μας σεβάστηκαν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ, για τίποτα άλλο. Όλα πρέπει να μένουν στο παρκέ αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο σκάνδαλο εκτός παρκέ. Αυτά τα περιστατικά δεν ταιριάζουν στον αθλητισμό. Σήμερα έπρεπε να παιχτεί ένα ματς μπάσκετ αλλα δυστυχώς αυτό που έγνε ξεπερνά το μπάσκετ.

Έχουμε δύο ακόμα ματς στην Γεωργία και δυστυχώς αυτό που έγινε στους διαδρόμους σήμερα ήταν ενάντια στο άθλημα. Περιμέναμε μία πιο κόσμια συμπεριφορά αλλά δυστυχώς δεν ήρθε.

Ήταν ένα ματς με δύο παρατάσεις. Μερικές φορές παίξαμε εμείς καλά, άλλες η Γεωργία αλλά μετά από την αποβολή του παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ τρεις παίκτες της Γεωργίας του επιτέθηκαν στους διαδρόμους την ώρα που οι σεκιούριτι επιτέθηκαν στον παίκτη και τον γυμναστή μας. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ όχι μποξ. Επιπλέον είμαστε ενοχλημένοι από την αδράνεια της ασφάλειας. Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις