Πέμπτη, 25 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Eurobasket 2022: Βγήκαν «μαχαίρια» στη Σερβία με αναφορά και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2022: Βγήκαν «μαχαίρια» στη Σερβία με αναφορά και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
ΦΩΤΟ Reuters

Η αποτυχία της Σερβίας στο Eurobasket 2022, όπου και αποκλείστηκε στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης από την Ιταλία, έχει βγάλει τα… μαχαίρια στη χώρα για τις ευθύνες στην ομάδα.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα μάλιστα, Νεμπόισα Τσόβιτς, τα “έχωσε” τόσο στην Ομοσπονδία, όσο και στην… Παρτιζάν, ενώ ανέφερε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως παράδειγμα της… αδυναμίας του σερβικού μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Τσόβιτς

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν θα πρέπει να δέχονται επιθέσεις. Η ευθύνη βαραίνει την ομοσπονδία. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν εξαιρετικοί παίκτες πριν από 30 χρόνια και έχουν τα εύσημά μας, αλλά στον αθλητισμό δεν μπορείς να ζήσεις με το παρελθόν. Κάθε νέα ημέρα είναι η απόδειξη. Τα Μέσα που λένε ότι η Σερβία είναι μπασκετική χώρα είναι επιπόλαια. Ποια μπασκετική χώρα; Μία χώρα που η ομάδα παρατάει το εγχώριο πρωτάθλημα και δεν τιμωρείται; Και αυτή είναι η Παρτίζαν. Στη λίγκα όλοι παραμένουν σιωπηλοί και κάνουν τους… νεκρούς.

Έγινε ο τελικός χωρίς Σέρβο διαιτητή. Η κορυφαία πεντάδα δεν έχει Σέρβο παίκτη. Ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και όχι ο Νίκολα Γιόκιτς, όπου και οι δύο αποκλείστηκαν πρόωρα. Αυτό δείχνει πόσο αδύναμοι και αναποτελεσματικοί είμαστε. Δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα και έχουμε γίνει άσχετοι.

Πιστεύω ότι αυτό ήταν το τελευταίο σημάδι για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όταν βλέπω κάποιους ανόητους να δικαιολογούν την αποτυχία στον Τύπο είναι ξεκάθαρος για μένα ο λόγος που φτάσαμε εδώ. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία σχέση με το μπάσκετ. Θυμηθείτε τι έγινε το 1995 και το 1996. Τότε είχαμε μία στρατηγική και κυριαρχήσαμε για χρόνια. Έχω κάθε δικαίωμα να τα λέω αυτά, καθώς έχω φέρει αποτελέσματα τόσο ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, όσο και ως πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις