Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Euroleague: «Άλωσε» την Βαρκελώνη η Μακάμπι – «Τρένο» η Μπάγερν (videos)

Euroleague: «Άλωσε» την Βαρκελώνη η Μακάμπι – «Τρένο» η Μπάγερν (videos)

H Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της 15ης αγωνιστικής στη Euroleague, αφού απέδρασε από το «Παλαού Μπλαουγκράνα» επικρατώντας 68-67 της Μπαρτσελόνα. Ασταμάτητη η Μπάγερν Μονάχου που έφτασε τις 10 νίκες, αφού «λύγισε» την Μπασκόνια 77-66, δεύτερη σερί νίκη για την Βιλερμπάν κόντρα στην ουραγό Χίμκι.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπαρτσελόνα (67-68)! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τους Ισραηλινούς να φτάνουν στη νίκη με κάρφωμα του Χάντερ 14” πριν από το φινάλε. Μοιραίος για τους Καταλανούς ο Χίγκινς, που αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος του αγώνα.
Οι Μίροτιτς (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Καλάθης (11 πόντοι, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ) διακρίθηκαν για τους «μπλαουγκράνα», που υποχώρησαν από την κορυφή της βαθμολογίας (11-4). Από την άλλη, για τους νικητές ξεχώρισαν οι Μπέντερ (15 πόντοι) και Μπράιαντ (10 πόντοι, 5 ασίστ), με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να ανεβαίνει στο 6-9.

Τη δέκατη νίκη της πανηγύρισε στο Μόναχο η Μπάγερν, η οποία έκανε ακόμη ένα βήμα για την εδραίωση της στην τετράδα. Οι Γερμανοί δεν… αγχώθηκαν απέναντι στη Μπασκόνια, για την 15η αγωνιστική της Euroleague, και με το τελικό 77-66, υποχρέωσαν τους Βάσκους στην όγδοη ήττα τους, κρατώντας τους μακριά από την οκτάδα.

Η άμυνα έκανε τη διαφορά για τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία πήρε από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τον νικητών ο Τζέιλεν Ρέινολντς με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αποδείχθηκαν οι Ουέιντ Μπόλντγουϊν (17π.) και Πολ Ζίπσερ (13π.). Από την Μπασκόνια προσπάθησε ο Ζόραν Ντράγκιτς με 13 πόντους.

 

Με κολλημένο το… πόδι στο γκάζι της επίθεσης στο δεύτερο ημίχρονο, η Βιλερμπάν υπερασπίστηκε την έδρα της με ανατροπή, υποχρεώνοντας την ουραγό Κίμκι στην έκτη διαδοχική ήττα και 13 στο σύνολο. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 90-84 των Ρώσων, για την 15η αγωνιστική της Euroleague, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία και πέμπτη σε 14 αναμετρήσεις.

Τελευταία φορά που η Κίμκι έκανε όνειρα «διπλού» ήταν στο 35΄, όταν και ισοφάρισε σε 77-77, καθώς στη συνέχεια ο Νόρις Κόουλ έδωσε «ανάσα» στη Βιλερμπάν (81-77 στο 37΄), για να εκμεταλλευτούν στη συνέχεια οι συμπαίκτες του κάθε φάουλ που τους έγινε και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών να γράψουν το τελικό 90-84.

Κορυφαίος των νικητών ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ με 20 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο Νόρις Κόουλ και 16 ο Μουσταφά Φαλ. Από την Κίμκι ξεχώρισε ο Ντέβιν Μπούκερ με 26 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις