Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Euroleague: Η Ζαλγκίρις «ισοπέδωσε» τη Φενέρ – Η Αρμάνι πήρε το «θρίλερ» με την Εφές (videos)

Euroleague: Η Ζαλγκίρις «ισοπέδωσε» τη Φενέρ – Η Αρμάνι πήρε το «θρίλερ» με την Εφές (videos)

Σαρωτική ήταν η Ζαλγκίρις που έβαλε σχεδόν 100 πόντους στη Φενέρμπαχτσε (99-62) «ταπεινώνοντάς» την και βυθίζοντάς την στη βαθμολογία της Euroleague. Νωρίτερα η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Εφές (72-69) σε ένα συναρπαστικό ματς.  

Με πέντε παίκτες διψήφιους, η Ζαλγκίρις έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, επικράτησε με 99-62 στο Κάουνας και πανηγύρισε την 3η διαδοχική νίκη της. Η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ έφτασε τις 8 νίκες σε 15 αγώνες, ενώ μετά την 3η διαδοχική ήττα της η Φενέρ υποχώρησε στο 5-10.

Τα 39 ριμπάουντ της Ζαλγκίρις έναντι των 19 της τουρκικής ομάδας ήταν ο τομέας που αξιοποίησαν οι γηπεδούχοι για να πλησιάσουν την… κατοστάρα. Οι περισσότερες δεύτερες ευκαιρίες είχαν ως αποτέλεσμα 16/30 τρίποντα (7/25 η Φενέρ) και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα έγιναν εύκολα.

Πρώτος σκόρερ των Λιθουανών αναδείχτηκε ο Ογκάστιν Ρούμπιτ (18π., 6ρ.), ο Μάριους Γκριγκόνις είχε συγκομιδή 12 πόντους και 7 ασίστ, 11π. και 7ρ. ήταν η συνεισφορά του Νάιτζελ Χέιζ, ενώ 11 πόντους πρόσθεσαν και οι Αρτούρας Μιλάκνις, Μαρτίνας Γκέμπεν.

Από την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο Γάλλος διεθνής σταρ Νάντο ντε Κολό πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, αλλά ο μοναδικός… συμπαραστάτης του, διψήφιος ων, ήταν ο Έντι Τζάρελ με 13 πόντους.

Η Αρμάνι Μιλάνο «δραπέτευσε» και από την έδρα της Αναντολού Εφές (69-72), τρεις ημέρες μετά τη νίκη της στο γήπεδο της Φενερμπαχτσέ. Σε έναν αγώνα με απίστευτες διακυμάνσεις και «χιτσκοκικό» φινάλε, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 9-5 κι αφήνοντας την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο 7-8.

Η 2η περίοδος ανήκε στην Αρμάνι, διάστημα στο οποίο έκανε επιμέρους σκορ 11-26, ενώ στην 3η περίοδο οι παίκτες του Αταμάν… πήραν το αίμα τους πίσω απαντώντας με επιμέρους σκορ 21-6. Το αποτέλεσμα ήταν ένα συγκλονιστικό φινάλε στην 4η περίοδο… που ανέδειξε νικήτρια την Αρμάνι.

Η Αναντολού Εφές έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό αγώνα, αφού η τελευταία φορά που χαμογέλασε ήταν στις 26 Νοεμβρίου, στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Πρώτος σκόρερ της Αρμάνι αναδείχτηκε ο Κέβιν Πάντερ με 18 πόντους (4/4) τρίποντα, 11 πρόσθεσε ο Σέιβον Σιλντς και 10 ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο κορυφαίος της Εφές, Βασίλιε Μίτσιτς, σταμάτησε στους 20 πόντους (8ρ., 5ασ.), ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ροντρίγκ Μπομπουά (13π.), Μπράιαν Ντάνστον (11π.).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις