Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Euroleague: Η Ζενίτ «απογειώθηκε» στο Τελ Αβίβ – «Φόνισσα» εκτός έδρας η Ζαλγκίρις (videos)

Euroleague: Η Ζενίτ «απογειώθηκε» στο Τελ Αβίβ – «Φόνισσα» εκτός έδρας η Ζαλγκίρις (videos)

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν στην 17η αγωνιστική της Euroleague η Ζενίτ και η Ζαλγκίρις, επί των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Άλμπα Βερολίνου αντίστοιχα και συνεχίζουν να «φλερτάρουν» με τα Play Offs αλλά και την τετράδα.

Η Ζενίτ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στη φετινή Euroleague, αφού επικράτησε της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 78-72, σε ένα ματς που έφτασε να προηγείται ακόμα και με 16 πόντους, πριν αρχίσει να παίζει με τη… φωτιά και το κάνει ντέρμπι. Τελικά οι Ρώσοι επικράτησαν και ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 10-5, ενώ πλέον βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας, τη στιγμή που οι Ισραηλινοί υποχώρησαν στο 7-10.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πόιθρες με 16 πόντους / 5 ριμπάουντ και Πονίτκα με 14 πόντους / 7 ριμπάουντ / 5 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γουιλμπέκιν με 18 πόντους, συν 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έφυγε με τη νίκη από το Βερολίνο, αφού επικράτησε της Άλμπα 74-71 και επέστρεψε στην οκτάδα. Η ψυχραιμία των Λιθουανών στο τέλος ήταν καταλυτική και πλέον με την 6η νίκη της σε 8 εκτός έδρας αγώνες, ανέβασε το ρεκόρ της σε 10-7, στο 6-10 βρίσκονται πλέον οι Γερμανοί.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Χάγιες με 18 πόντους / 6 ριμπάουντ και Λοβέρν με 16 πόντους / 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Φοντέκιο, που είχε 14 πόντους, αλλά και 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις