Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: “Καθάρισε” το “ελληνικό” ντέρμπι ο Τζέιμς – Αφεντικό της Πόλης η Φενέρ (videos)

Euroleague: “Καθάρισε” το “ελληνικό” ντέρμπι ο Τζέιμς – Αφεντικό της Πόλης η Φενέρ (videos)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδης επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου (76-72) και πήρε την παρθενική της νίκη στη φετινή Euroleague, την ίδια στιγμή που η Φενέρμπαχτσε άλωσε την έδρα της συμπολίτισσας Εφές με 80-71.

O Δημήτης Ιτούδης αναδείχθηκε θριαμβευτής στον ελληνικό «εμφύλιο» σε επίπεδο πάγκων, οδηγώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη της εφετινή νίκη στη Euroleague. Οι Ρώσοι επικράτησαν με 76-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Megasport Arena, για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πρώτη της ήττα.

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε… φωτιά από τα 6.75 όταν χρειάστηκε και υπογράφοντας την ανατροπή, οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην επιτυχία, απέναντι σε μία Μακάμπι, η οποία με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να σημειώνει 10 διαδοχικούς πόντους είχε προηγηθεί με +4 στο 36΄ (58-62). Σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε ο Αμερικανός γκαρντ των Ρώσων, ο οποίος με τρία τρίποντα (σ.σ. είχε προηγηθεί και 1 του Κουρμπάνοφ) διαμόρφωσε το 69-64 στο 39΄, για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Κλάιμπερν από τα 6.75 στα 37΄΄ για τη λήξη γράφοντας το 72-66. Ουίλμπεκιν και Ντόρσεϊ προσπάθησαν με τρίποντες «βόμβες» να πετύχουν νέα ανατροπή, μειώνοντας σε 74-72, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος τους…

Κορυφαίος των νικητών, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Σίμον Αντόνοφ που έχουν «χτυπηθεί» από κορονοιό, ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σημείωσε τους 20 από τους 25 συνολικά πόντους του στην επανάληψη, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Ουίλ Κλάιμπερν με 19. Από τη Μακάμπι που τα… έσπασε από τα 6.75 (7/31 τρίποντα) ξεχώρισαν οι διψήφιοι Σκότι Ουίλμπεκιν (20π.), Τάιλερ Ντόρσεϊ (16π.) και Άντε Ζίζιτς (13π.).

Με πολύ καλή άμυνα, απόλυτο έλεγχο της… εναέριας κυκλοφορίας και έναν Ντε Κολό από τα παλιά, η Φενερμπαχτσέ νίκησε την Εφές στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης (80-71), κάνοντας το 2/2 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας. Παίζοντας χωρίς τον Λάρκιν η Εφές δεν θυμίζει σε πολλά την περσινή ομάδα και έχει ήδη δύο ήττες και μάλιστα εντός έδρας.

Ο Γάλλος ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, με τον Αμερικανό να προσθέτει 17π. και τον Τσέχο ψηλό να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13π. και 10 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Σίμον με 24 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις