Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague, Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Νίκη «απογείωσης» ψάχνει το «τριφύλλι»

Euroleague, Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Νίκη «απογείωσης» ψάχνει το «τριφύλλι»
ΦΩΤΟ Intime

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής Euroleague ξεκινά απόψε με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Μπασκόνια εκτός έδρας στην 3η αγωνιστική (12/10, 21:30, LIVE από το Newsit.gr, Novasports) . 

Μετά την επική ανατροπή στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός είχε ρεπό στην Basket League, κάτι που έδωσε χρόνο στον Δημήτρη Πρίφτη να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα για το απαιτητικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, με δύο αγώνες επί ισπανικού εδάφους.

Ο πρώτος αντίπαλός τους, Μπασκόνια, μετρά δύο ήττες (μία από Ολυμπιακό και μία από Αρμάνι Μιλάνο), είναι αποδυναμωμένη φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» για να δραπετεύσουν με το «διπλό» από τη “Fernando Buesa Arena”. Τα ριμπάουντ αναμένεται να αποτελέσουν τον κρίσιμο τομέα αναφορικά στην υπόθεση νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα περιμένει πολλά και πάλι από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ την περασμένη Πέμπτη (7/10), με 20 πόντους.

Από την πλευρά τους οι Ισπανοί, ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και Μιλάνο, ενώ στην ACB επικράτησαν της Ομπραντόιρο 91-70 και άφησαν πίσω τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Άλεκ Πίτερς και Σάντερ Ραϊέστε, αλλά έχει επιστρέψει στην ομάδα ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Τον αγώνα θα διευθύνουν ο Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), ο Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και η Άνε Πάντερ (Γερμανία). Οι δύο πρώτοι ήταν διαιτητές και στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Η παράδοση

Ο Παναθηναϊκός μετρά 16 νίκες σε 30 αναμετρήσεις με την αποψινή του αντίπαλο, ανάμεσά τους και μια νίκη στον ημιτελικό του Final Four το 2007 στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο οι Βάσκοι έχουν αποκλείσει δύο φορές τους «πράσινους» στα play offs, το 2006 και το 2016, εξασφαλίζοντας μάλιστα την πρόκριση στο Final Four με νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ. Στη Βιτόρια η Μπασκόνια έχει την υπεροχή με 10 νίκες σε 14 αγώνες, με τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» το 2017. Αναλυτικά:

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις