Πέμπτη, 16 Μαΐ
18oC Αθήνα

Euroleague – Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα των αγώνων με τη Φενέρμπαχτσε και ο «δρόμος» προς το Final 4

Euroleague – Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα των αγώνων με τη Φενέρμπαχτσε και ο «δρόμος» προς το Final 4

Με τα αποτελέσματα στην 34η και τελευταία αγωνιστική, ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της σεζόν 2022-23 στη Euroleague και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τα play off, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην πρώτη θέση της κατάταξης της Euroleague, αλλά απέναντί του θα βρει στα play off, μία “ισχυρή” ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και των Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο, η οποία και κατέληξε στην 8η θέση, με κακή πορεία στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα “μονομαχήσουν” σε σειρά πέντε αγώνων, με τις τρεις νίκες να δίνουν την πρόκριση στο Final 4, το οποίο και θα διεξαχθεί φέτος στο Κάουνας της Λιθουανίας, το τριήμερο 19-21 Μαΐου. Στις 25 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα play off για να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, την Τετάρτη 26/04 και την Παρασκευή 28/04, ενώ το τρίτο ματς θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Μαΐου και αν χρειαστεί 4ος αγώνας στις 5 Μαΐου και πάλι εντός έδρας, ενώ στην περίπτωση 5ου αγώνα, η σειρά θα μεταφερθεί ξανά στο ΣΕΦ, στις 9 ή 10 Μαΐου.

Τα “ζευγάρια” στα play off

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις Κάουνας

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γνωστός είναι από εκεί και πέρα και ο “δρόμος” προς το Final 4, αφού έχει ήδη προγραμματιστεί, ο νικητής του Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε να αντιμετωπίσει το νικητή του Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Final 4. Αντίστοιχα, στον έτερο νοκ άουτ ημιτελικό, θα κοντραριστούν ο νικητής του Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις Κάουνας, με το νικητή του Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις