Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Euroleague: Θρίαμβος για την Μπάρτσα στο clasico! Νίκη με “διαστημικό” Ντόρσεϊ για τη Μακάμπι (videos)

Euroleague: Θρίαμβος για την Μπάρτσα στο clasico! Νίκη με “διαστημικό” Ντόρσεϊ για τη Μακάμπι (videos)

Η Μπαρτσελόνα έριξε στο “καναβάτσο” τη Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 79-72 στο clasico της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Επιστροφή στις νίκες για τη Μακάμπι που πήρε το “θρίλερ” κόντρα στη Χίμκι στη Ρωσία με τον Τάλιερ Ντόρσεϊ να κάνει απίστευτα πράγματα.

Kανένα περιθώριο δεν άφησε στη Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα, παρά την απουσία του Νίκολ Μίροτιτς, καθώς επικράτησε με 79-72 της “βασίλισσας” η οποία πλέον “βούλιαξε” στο 1-4 όσον αφορά το ρεκόρ της στη Euroleague. Οι Καταλανοί έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 21 πόντους (48-27), αλλά πήγαν να την… πατήσουν μόνοι τους στο τέλος.

Η Ρεάλ πλησιάσε στους 5 πόντους, 74-69, 1’40” πριν την κόρνα της λήξης χάρη στους Τρέι Τόμπκινς και Σέρχιο Γιουλ, αλλά ο εναπομείναντας χρόνος δεν ήταν αρκετός για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και υπέκυψε με το τελικό 79-72. Ο Κάιλ Κούριτς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τη Μπαρτσελόνα, μετρώντας 15 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε μόλις 3 πόντους αλλά μοίρασε 7 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Τρέι Τόμπκινς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών έδωσε στη Μόσχα η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε νικηφόρα με 89-87 στην παράταση (81-81κ.α.) από την έδρα της Κίμκι, για την 5η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 2-3 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Με 32 πόντους και 11 ασίστ στην ευρωπαϊκή επιστροφή του, ο Αλεξέι Σβεντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει στους Μοσχοβίτες την πρώτη επιτυχίας τους, αλλά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ του… χάλασε το όνειρο και από τα 6.75 έστειλε τον αγώνα στην παράταση, όπου η Μακάμπι είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Ο ομογενής γκαρντ ευστόχησε στο 8ο τρίποντο του στον αγώνα στα 10.2΄΄ για τη λήξη της κανονικής διάρκειας και ενώ είχε προηγηθεί πολύτιμο μπλοκ του Οθέλο Χάντερ στον Γιόνας Γερέμπκο, διαμορφώνοντας το 81-81. Στο επιπλέον πεντάλεπτο, ο Ελάια Μπράιαντ βρήκε ρυθμό από τα 6.75 και με δύο κολλητά τρίποντα χάρισε το προβάδισμα στους Ισραηλινούς (85-87 στο 1,5΄ για τη λήξη), οι οποίοι από τη γραμμή των βολών έφτασαν στο τελικό 89-87, πανηγυρίζοντας το πρώτο τους φετινό «διπλό» στη Euroleague.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 26 πόντους (και ρεκόρ καριέρας στα τρίποντα (8/13), ενώ πολύτιμος ήταν με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (15) και ριμπάουντ (10) ο Άντζελο Κολοϊάρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις