Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Euroleague: “Βασίλισσα” στο Κάουνας η Ρεάλ! Νίκη με άγχος για τη Φενέρ που έχασε τον Ντε Κολό (videos)

Euroleague: “Βασίλισσα” στο Κάουνας η Ρεάλ! Νίκη με άγχος για τη Φενέρ που έχασε τον Ντε Κολό (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την 3η της νίκη στη φετινή Euroleague καθώς… απέδρασε από το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 93-90. Νίκη και για την Φενέρμπαχτσε που έκαμψε την αντίσταση της Χίμκι (83-71) αλλά η αποχώρηση του Νάντο Ντε Κολό με τραυματισμό δημιουργεί άγχος στους Τούρκους για την συνέχεια.

Με ανατροπή στην 4η περίοδο, η Ρεάλ Μαδρίτης «άλωσε» το Κάουνας, 90-93 επί της Ζαλγκίρις, για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική και τρίτη νίκη στο σύνολο για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Λιθουανοί συμβιβάστηκαν με τη 2η ήττα τους, αφού μόνο η Βαλένθια τους είχε νικήσει για την 5η αγωνιστική.

Αν και μπήκαν από το -6 στο τελευταίο δεκάλεπτο (73-67), οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο προσπέρασαν με 75-78 με τρίποντο του Καμπάτσο, είδαν τη Ζαλγκίρις να ανακτά το προβάδισμα με 82-78, αλλά ο Αργεντινός βραχύσωμος γκαρντ «ξαναχτύπησε» έξω από τα 6.75 δίνοντας το έναυσμα για το «διπλό». Οι Νάιτζελ Χέις και Μάριους Γκριγκόνις δεν τα παρατούσαν πάντως (86-81), με τον Ουόλτερ Ταβάρες να αναδεικνύεται σε ήρωα της «βασίλισσας», αφού σημείωσε τους επόμενους οκτώ πόντους (86-89 με εναπομείναντα χρόνο 41”). Δύο βολές του Φακούντο Καμπάτσο και δύο του Σέρχιο Γιουλ έβαλαν τέλος στο «θρίλερ» της Zalgirio Arena.

O Tαβάρες τέλειωσε με νταμπλ νταμπλ την αναμέτρηση, σημειώνοντας 22 πόντους και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ. Νταμπλ νταμπλ σημείωσε και ο Καμπάτσο με 19 πόντους και 10 ασίστ!

Ο Μάρτιν Σίλερ είδε τον Τόμας Ουόλκαπ να κάνει ό,τι μπορεί στο παρκέ, όπως φαίνεται και από τους 18 πόντους του, τα 7 ριμπάουντ και τις 9 ασίστ του. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε 17 πόντους για τη λιθουανική ομάδα που έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά στους φιλάθλους της, καθώς από αύριο και η Λιθουανία τίθεται σε lockdown.

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της και τέταρτη στο σύνολο πέτυχε η Φενερμπαχτσέ επικρατώντας με 83-71 της Κίμκι, στο Ulker Sports and Event Hall, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Η Φενέρ αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της Νάντο Ντε Κολό, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο γκαρντ της ομάδας της Κωνσταντινούπολης τραυματίστηκε στο γαστροκνήμιο πριν ολοκληρωθούν τα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης με την Κίμκι. O 32χρονος Γάλλος διεθνής κάθισε στον πάγκο δείχνοντας να πονά και δεν ξαναμπήκε στον αγώνα.

Κορυφαίος της Φενερμπαχτσέ ήταν ο Πιερ Νταϊσόν με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Τζάρελ Έντι φύλαξε το καλύτερο για το τέλος φτάνοντας τους 16 πόντους κι αυτός, ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ. Ο «βασιλιάς» των ριμπάουντ, όμως ήταν ο Τσέχος σέντερ της Φενέρ, Γιαν Βέσελι με 11. Από 11 πόντους σημείωσαν Αχμέτ Ντουβερίογλου και Λορένζο Μπράουν, ενώ 10 πόντους πρόσθεσε για τους νικητές ο Μπόμπι Ντίξον.

Ο Τζόρνταν Μίκι έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι, σημειώνοντας 19 πόντους (με 0/4 τρίποντα όμως), μάζεψε και 7 ριμπάουντ, αλλά η καλή του εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε με νίκη της ομάδας του. Γιόνας Γερέμπκο. Διψήφιοι για την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις ήταν και οι Γερέμπκο (12π.), Μονρό (11π.), Σβεντ (10π.).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις