Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague: Υγειονομικό πρωτόκολο με εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού και… μάνατζερ Covid-19

Euroleague: Υγειονομικό πρωτόκολο με εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού και… μάνατζερ Covid-19

Tο ισραηλινό “Sports Walla” φέρνει στο… φως το υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Euroleague, περίπου σχεδόν επτά μήνες μετά το “λουκέτο” που έβαλε ο κορονοϊός στην περασμένη σεζόν.

Ενόψει του πρώτου τζάμπολ της σεζόν (1η Οκτωβρίου) η ισραηλινή ιστοσελίδα Walla αποκαλύπτει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Euroleague.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η διοργανώτρια εξετάζει ένα πρωτόκολλο που προβλέπει μεταξύ άλλων τις ομάδες να κάνουν εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού και να έχουν Covid μάνατζερ (υπεύθυνος για τη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν την πανδημία).

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, το όνομα (παίκτη ή μέλους της ομάδας) δεν θα γίνεται γνωστό παρά μόνο αν το δεχτεί το ίδιο το άτομο και αν το εγκρίνει η Euroleague.

Αφού υπάρξει θετικό κρούσμα, ο φορέας θα υποβάλλεται σε δύο ακόμη εξετάσεις, ένα την επομένη μέρα και ένα ακόμη τρεις μέρες μετά. Αν είναι και αυτά αρνητικά, θα μπαίνει σε απομόνωση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα επιστρέφει μόλις προκύψουν δύο αρνητικά τεστ.

Η παρουσία κόσμου στα γήπεδα παραμένει ένα… ανοιχτό ενδεχόμενο και εξαρτάται από την κατάσταση που υπάρχει με τον κορονοϊό σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, όπου είναι εφικτό, οι φίλαθλοι θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένες ώρες που θα ορίζονται για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εισόδους, ενώ θα χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Η πιθανότητα αναβολής της πρεμιέρας είναι κάτι που έχει συζητηθεί και θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα πιθανότατα δεν θα γίνει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις