Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: «Υπερηχητική» η Εφές – Νίκη ελπίδας για την Μπασκόνια (videos)

Euroleague: «Υπερηχητική» η Εφές – Νίκη ελπίδας για την Μπασκόνια (videos)

Την 7η σερί της νίκη στη Euroleague πανηγύρισε η Εφές Αναντολού, που «σκαρφάλωσε» στην τετράδα μετά τη νίκη της επί της Ζαλγκίρις Κάουνας για την 29η αγωνιστική, ενώ η Μπασκόνια έκοψε τη… φόρα της Μπάγερν Μονάχου μένοντας «ζωντανή» στη μάχη για τα Play Offs.

Δίχως απώλειες συνέχισε την ξέφρενη πορεία της η Αναντολού Εφές, η οποία υποχρέωσε σε… υπόκλιση και την Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέτριψε με 89-62 τους Λιθουανούς στην Πόλη, συμπληρώνοντας τις επτά διαδοχικές νίκες, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 18-10 και «πιάνοντας» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην τετράδα. Στον αντίποδα, η Ζαλγκίρις υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα της και με το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 15-14 έχασε την ευκαιρία για ένα άλμα οκτάδας.

Η άμυνα της τουρκικής ομάδας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Λιθουανούς, οι οποίοι έχασαν την επαφή από την πρώτη περίοδο (26-12) και… μαρτύρησαν μέχρι το τελικό 89-62. Κορυφαίος των νικητών, που μέτρησαν 15/34 τρίποντα, ο Σέιν Λάρκιν με 18 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Βασίλιε Μίτσιτς. Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Τόμας Ουόκαπ με 15 πόντους και 8 ασίστ.

Στη Βιτόρια, η Μπασκόνια αξιοποίησε το εξαιρετικό της τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 27-12), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 15-14, με το οποίο ισοβαθμεί σε απόσταση αναπνοής από την οκτάδα με την Ζαλγκίρις. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 78-71 της Μπάγερν Μονάχου, την οποία και έθεσαν εκτός τετράδας με ρεκόρ 18-11, δίνοντας παράλληλα τέλος στο σερί νικών της (3 αγώνες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάγερν είδε τον προπονητή της Αντρέα Τρινκιέρι να αποβάλλεται στο 23΄, μετά από δύο τεχνικές ποινές που δέχθηκε σε μερικά δευτερόλεπτα.

Οι Τζεκίρι, Γκιεντράιτις και Πολονάρα σημείωσαν από 15 πόντους για την Μπασκόνια, ενώ από την Μπάγερν προσπάθησε ο Τζάλεν Ρέινολντς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις