Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Europa League: «Έμφραγμα» για Άρσεναλ, ανατροπή πρόκρισης η Ρόμα – Όλα τα γκολ (videos)

Europa League: «Έμφραγμα» για Άρσεναλ, ανατροπή πρόκρισης η Ρόμα – Όλα τα γκολ (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Τα πάνω κάτω έφερε η Ρόμα στο Άμστερνταμ επικρατώντας 2-1 του Άγιαξ με μεγάλη ανατροπή στο φινάλε στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Europa League, ενώ η Άρσεναλ ισφοαρίτσηκε στο 90′ από την Σλάβια Πράγας στο Έμιρειτς. Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ έκαναν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του  αφού επικράτησαν των Γρανάδα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα εκτός έδρας.

Το γκολ του Ιμπάνιεζ στο 87′ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ρόμα στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», καθώς οι «τζιαλορόσι» εόχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0, από το γκολ του Τάντιτς στο 39′, με τον ίδιο παίκτη να αποδεικνεύεται μοιραίος, αφού αστόχησε σε πέναλτι στο 53′ για διπλασιάσει τε τέρματα του Αίαντα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πελεγκρίνι ισοφάρισε για την Ρόμα, με τον Ιμπάνιεζ να «υπογράφει» τη μεγάλη νίκη και να δίνει μεγάλο προβάδισμα στους Ιταλούς για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. 

To δικό της… δράμα έζησε η Άρσεναλ στο Λονδίνο, όπου κόντρα στη μαχητική Σλάβια κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 86ο λεπτό με τον Πέπε, μόνο και μόνο για να έρθει στο 90’+4′ ο Χολς και να ισοφαρίσει σε 1-1, δίνοντας στους Τσέχους προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Πράγα, λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες και, πλέον, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς με την Γρανάδα στο «Ολντ Τράφορντ» την ερχόμενη Πέμπτη. Το πέναλτι-γκολ του Μορένο ήταν αρκετό για την Βιγιαρεάλ να περάσει από το Ζάγκρεμπ με 1-0 επί της Ντιναμό, η οποία προερχόταν από την τεράστια έκπληξη επί της Τότεναμ στην φάση των «16».

Tα αποτελέσματα της βραδιάς (Στις 15/4 οι ρεβάνς)

Αρσεναλ (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-1

(86΄ Πεπέ – 90΄+4 Χόλες)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-2

(39΄ Κλάασεν – 57΄ Πελεγκρίνι, 87΄ Ιμπάνιες)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-1

(44΄πεν. Μορένο)

Γρανάδα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία) 0-2

(31΄ Ράσφορντ, 90΄πεν. Φερνάντες)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις