Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Europa League, Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: «Πορθητής» με Μασούρα

Europa League, Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: «Πορθητής» με Μασούρα
Intime.gr

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα (2 γκολ και απίστευτη εμφάνιση) οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν εκτός έδρας την Φενερμπαχτσε με το εκπληκτικό 3-0, σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ήταν για… χειροκρότημα μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ξεπέρασε τις στιγμές που δέχθηκε πίεση (ο Πέλκας είχε δοκάρι στις αρχές της επανάληψης, ενώ ο Βάτσλικ είχε σημαντικές επεμβάσεις) και έφτασε στο 3-0 μέσα στην Κωνσταντινούπολη που τον ανέβασε στους 6 βαθμούς στον όμιλο του στο Europa League. Κορυφαίος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο Γιώργος Μασούρας, με δυο γκολ και… πολύ τρέξιμο.

Ο Ολυμπιακός έκανε έτσι το 2/2, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Ακολουθεί στο -2 η Άιντραχτ, μετά τη νίκη της στην έδρα της Αντβέρπ (1-0), με γκολ στο 90+1. Στον 1 βαθμό έμεινε η Φενέρμπαχτσε και στο… μηδέν η Αντβέρπ.

Η Φενέρμπαχτσε είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός σε όλες τις γραμμές και μόλις στο 6′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι ξεχύθηκαν στην κόντρα μετά από λάθος των γηπεδούχων, ο Μασούρας μοίρασε στον Τικίνιο, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι απ’ τον κίπερ της Φενέρ και πλάσαρε για το 0-1.

Ονιεκούρου, Αμπού Καμαρά και Τικίνιο έπαιξαν ταχύτατα τις αντεπιθέσεις, την ώρα που μεσαμυντικά ο Ολυμπιακός δεν άφησε κενά. Η Φενέρμπαχτσε άργησε πολύ κάνει τις πρώτες της φάσεις στα καρέ του Βάτσλικ, κυρίως μετά την… άνοδο του Πέλκα (μόνο το πλασέ του Βαλένσια στο 8′ ανησύχησε τον Τσέχο πορτιέρε των Πειραιωτών).

Παρά την πίεση που δέχθηκε, ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε και είδε τον Μασούρα (έπαιξε ως μπακ-χαφ) να δημιουργεί φάσεις από τα δεξιά. Στο 35′ έστρωσε για τον Καμαρά, αλλά ο Άλτυ έδιωξε το πλασέ του δεύτερου.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους -όμως- ανήκε στη Φενέρμπαχτσε (45+1). Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Ρόσι που έπιασε δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σημαντικό στοιχείο του πρώτου μέρους, το γεγονός πως οι τρεις εκ των τεσσάρων αμυντικών της ομάδας του Μαρτίνς (Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ) είδαν κίτρινη κάρτα.

Η Φενερμπαχτσε μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ολυμπιακός έχασε με ευκολία την κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου και στο 49′ είδε τον Βαλέντσια να μην μπορεί να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Για αρκετά λεπτά, οι γηπεδούχοι έπαιξαν… μονότερμα τους Πειραιώτες. Η μεγάλη ευκαιρία του Αγκιμπού Καμαρά στο 58′ τους ανάγκασε να έχουν το νου τους και στην άμυνα.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-2. Στο 62′ ο Τικίνιο “χόρεψε” έναν αντίπαλο από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το σουτ στην κίνηση ο Μπαγιντίρ έδιωξε με τα πόδια, ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε.

Το “πάρτι” του Ολυμπιακού συνεχίστηκε! Μετά από φάση διαρκείας στο 68′, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε τρομερή ενέργεια και σουτ, ο Μπαγιντίρ έδιωξε, αλλά ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-3. θριάμβου, γράφοντας το 3-0!

Ο Ολυμπιακός κράτησε τα… ηνία και στο 86′ θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ, αλλά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαγιντίρ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Τρια λεπτά μετά, ο Βάτσλικ είχε νέα μεγάλη επέμβαση, βγάζοντας την εξ επαφής προβολή του Μπερίσα, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις