Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

European Super League: «H UEFA δεν μπορεί να αποκλείσει συλλόγους από διοργανώσεις»

European Super League: «H UEFA δεν μπορεί να αποκλείσει συλλόγους από διοργανώσεις»
ΦΩΤΟ Reuters

Άμεση ήταν η αντίδραση των ομάδων που αποτελούν στον «σκληρό» πυρήνα της European Super League, στα σενάρια που θέλουν την UEFA έτοιμη να τις αποκλείσει από τις διοργανώσεις της.

«Φωτιά» έβαλε νωρίτερα σήμερα (6/5) ένα ρεπορτάζ του ESPN που ανέφερε πως οι τέσσερις ομάδες που δεν έχουν επισημοποιήσει ακόμα την αποχώρησή τους από την European Super League, βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της UEFA.

ESPN: «Κίνδυνος διετούς αποκλεισμού για Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Μίλαν»

Ο λόγος γίνεται για την Ρέαλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Μίλαν. Δεν άργησε πάντως να έρθει και η απάντηση μέσω διαρροής από ανθρώπους που πρόσκεινται στην κλειστή λίγκα, με την θέση τους να είναι κατηγορηματική και να δημοσιεύεται μέσα από το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού συλλόγων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχει απόφαση από το δικαστήριο της Μαδρίτης που το αποτρέπει σαφώς. Οι άνθρωποι στις πειθαρχικές επιτροπές της UEFA είναι δικαστές και δικηγόροι που θα υπόκεινται σε αυστηρές ποινές, θα έχουν αστική ευθύνη και ίσως ακόμη και ποινική ευθύνη εάν αγνοήσουν δικαστική απόφαση. Ακόμη και στην Ελβετία, η οποία δεσμεύεται από συνθήκη για σεβασμό δικαστικής απόφασης στην Μαδρίτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτήν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις