Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

FIBA – Ανδρέας Ζαγκλής: «Σε συνεργασία με το NBA να μεγαλώσουμε την πίτα των εσόδων»

FIBA – Ανδρέας Ζαγκλής: «Σε συνεργασία με το NBA να μεγαλώσουμε την πίτα των εσόδων»

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην Cosmote TV και μίλησε για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο “ισχυρός άνδρας” της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της FIBA με το NBA και τη Euroleague και την προσπάθεια επανένωσης του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Ζαγκλή

Την τριετή θητεία του στη θέση του γ.γ. της FIBA: «H αλήθεια είναι ότι μοιάζουν περισσότερα χρόνια από μόλις τρία με όσα έχουν συμβεί. Οπωσδήποτε είναι τρία χρόνια που ως μπασκετική οικογένεια έχουμε ενωθεί ακόμα περισσότερο». 

Τις βάσεις που αναπτύχθηκαν στην περίοδο της πανδημίας: «Στις δύσκολες στιγμές ο καθένας κοιτάζει προς το περιβάλλον όπου αισθάνεται πιο ασφαλής. Κι αυτό το εισπράξαμε από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Η κοινότητα του μπάσκετ κοίταξε προς το μέρος που …θα έλεγα ότι είναι ο φυσικός χώρος όλων, των ομοσπονδιών, των Λιγκών, όλων. Οι δράσεις που έγιναν, το γεγονός ότι ήμασταν το πρώτο άθλημα που έκανε ένα παγκόσμιο πρωτόκολλο για όλες τις διοργανώσεις, ήμασταν το πρώτο άθλημα που έπαιξε προκριματικά και στις 5 Ηπείρους. Τον Νοέμβρη του ’20, πάνω από 1000 αθλητές ταξίδεψαν και κανείς δεν αρρώστησε. Έπαιξαν προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ, το αμερικάνικο, το αφρικάνικο, το ασιατικό. Όλα αυτά μας έκαναν πιο δυνατούς και νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα αυτά μεγάλωσαν τη αξιοπιστία του οργανισμού ως ηγέτη του αθλητικού κινήματος. Σε πολλά από τα πράγματα που έγιναν η FIBA ήταν μπροστά. Και ταυτόχρονα νομίζω, και σιγά αρχίζουμε να το βλέπουμε αυτό, έφεραν και τα μέλη της οικογένειας του μπάσκετ πιο κοντά το ένα στο άλλο. Καταλάβαμε ότι προβλήματα του παρελθόντος σχετικοποιούνται μέσα σε μία πανδημία». 

Την μείωση της απόσταση μεταξύ των φορέων του μπάσκετ και αν είμαστε κοντά στην Ένωση: «Σαφώς, μέρος της δικής μας δουλειάς είναι και η Ένωση. Εμείς δεν είμαστε ένας φορέας που έχει μόνο κανονιστικό ρόλο, που κάνει τους κανονισμούς, που κάνει μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο και μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε ο φορέας που έχει στόχο την προώθηση του αθλήματος, την ανάπτυξη. Για την ανάπτυξη προφανώς ισχύει το ισχύς εν τη ενώσει, δεν υπάρχει αμφιβολία, πολλώ δε μάλλον σε περιόδους κρίσης. Βλέποντας ταυτόχρονα ότι το γεγονός ότι η ένωση της οικογένειας της FIBA, έκανε τον οργανισμό δυνατότερο, δεν υπάρχει για εμένα αμφιβολία ότι μέσα από συμπράξεις θα μεγαλώσει η πίτα κι αυτό θα ευνοήσει αυτόματα και τις ομάδες μας και τις Εθνικές Λίγκες, όσο και τις Εθνικές ομάδες». 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις