Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ κρίθηκε αθώος κι επιστρέφει στα καθήκοντα του

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ κρίθηκε αθώος κι επιστρέφει στα καθήκοντα του

O Χαμανέ Νιάνγκ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι, κρίθηκε αθώος κι επιστρέφει στα καθήκοντά του, ως πρόεδρος της FIBA.

Η νομική περιπέτεια του Χαμανέ Νιάνγκ ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο της FIBA να κρίνεται αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε περί υπόθαλψης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα που έγινε, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στο γεγονός ότι ο Χαμανέ Νιανγκ, ήξερε, ή θα έπρεπε να γνωρίζει, τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι.

Με βάση το επίσημο πόρισμα που έφτασε στα γραφεία της FIBA, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έκανε την εξής δήλωση: “Η έρευνα που διεξήχθη είναι υπέρτατης σημασίας και θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική και άνευ όρων υποστήριξή μου στα θύματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να διώκονται από τη FIBA μέσω των ανεξάρτητων διαδικασιών. Δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή για τη ακεραιότητα, επιβεβαίωσε την αθωώτητά μου, θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου στη FIBA”.

Επιπλέον, με αφορμή το πόρισμα της έρευνας που έγινε η FIBA αποφάσισε, σε συνεργασία και με την υπόδειξη του επιφορτισμένου για την ανεξάρτητη έρευνα και αφού μελέτησε με προσοχή τα δεδομένα, να παύσει από τα καθήκοντά τους, όσο εξελίσσεται η πειθαρχική διαδικασία, ακόμα τρεις ανθρώπους.

Πρόκειται για τον προπονητή, Φάντα Ντιαλού, τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σεϊντού Μάιγκα, και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας του Μάλι, Αμαντού Τραορέ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις