Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

FIBA – Ζαγκλής: «Δεν αλλάζει το ένας νατουραλιζέ για κάθε ομάδα»

FIBA – Ζαγκλής: «Δεν αλλάζει το ένας νατουραλιζέ για κάθε ομάδα»
ΦΩΤΟ intime

Ο γενικός γραμματέας FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής μίλησε για τα Προολυμπιακά τουρνουά, που θα ακολουθήσουν το Mundobasket 2023, αλλά και για τους νατουραλιζέ παίκτες των εθνικών ομάδων.

Ο Ζαγκλής τόνισε ότι στόχος της FIBA είναι να “μοιράσει” τα Προολυμπιακά τουρνουά σε όλες τις ηπείρους, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και θα εξεταστούν όλες οι προστάσεις. Αντίθετα, υποστήριξε ότι δύσκολα θα αλλάξει ο κανονισμός με τους νατουραλιζέ παίκτες των εθνικών ομάδων, με έναν να έχει δικαίωμα κάθε φορά. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει τόσο τον Τόμας Γουόκαπ όσο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ για την Εθνική Ομάδα.

Οι δηλώσεις του Ζαγκλή

«Η θέση μας είναι σαφής: ένας νατουραλιζέ για κάθε ομάδα και δεν βλέπω να αλλάζει. Δεύτερον, τα κριτήρια για να έχει δικαίωμα συμμετοχής κάποιος είναι ξεκάθαρα: αν έχεις διαβατήριο, είσαι διαθέσιμος. Αν το έχεις αποκτήσει μετά τα 16 σου, θα πρέπει να δούμε αν έχεις συγκεκριμένους δεσμούς με τη χώρα. Αν όχι, τότε υπάγεσαι στην κατηγορία των νατουραλιζέ. Έχουμε μια πολύ έμπειρη ομάδα που εξετάζει τις υποθέσεις αυτές και θα πρέπει να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα το θέμα»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις