Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας – Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις Πρίντεζη και Μπαρτζώκα

Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας – Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις Πρίντεζη και Μπαρτζώκα
ΦΩΤΟ Intime

Θέση στο αν αγχώνει τον Ολυμπιακό που θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της διεξαγωγής του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως δύο εγχώριοι τίτλοι δεν φτάνουν στους Πειραιώτες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης εκπροσώπησε του παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας και αφού μίλησε για τη βελτίωση που πρέπει να έρθει στο άθλημα γενικά, τόνισε πως δεν αγχώνεται ούτε ο ίδιος, ούτε οι συμπαίκτες του που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Εύχομαι και ελπίζω πως το Final Four θα γίνει και Final Eight και θα βελτιώνεται ο χώρος του μπάσκετ. Κάθε χρόνο μακάρι να υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση. Οι Έλληνες αγαπούν πολύ το μπάσκετ. Όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας στην εξυγίανση του αθλήματος. Για εμάς είναι σημαντικό ότι βρισκόμαστε στη διεκδίκηση ενός στόχου. Κοιτάμε μόνο το αυριανό ματς, ήρθαμε προετοιμασμένοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε αυτό το Κύπελλο που το θέλουμε πάρα πολύ».

Για το αν αγχώνεται με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί: «Δεν μας αγχώνει καθόλου, ίσα – ίσα. Είναι ένα ματς που περιμένουμε. Δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς, είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Περάσαμε μια κρίση λόγω κορονοϊού, που χάσαμε τον ρυθμό μας. Τώρα δεν υπάρχει άγχος, είμαστε καλά και νιώθουμε άνετα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του, αφού χαιρέτισε την πρώτη διεξαγωγή Final-4 μετά από 18 χρόνια στην Ελλάδα, τόνισε πως δεν αρκούν μόνο δύο τίτλοι στον Ολυμπιακό, αναφερόμενος στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ αποκάλυψε πως ο Γουόκαπ υπολογίζεται κανονικά για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

«Χαιρετώ και εγώ τη διεξαγωγή ενός Final Four ύστερα από 18 χρόνια. Θυμάμαι πως την τελευταία φορά είχαν γίνει επεισόδια. Από τότε δεν έγινε τέτοιο τουρνουά στην Ελλάδα. Όλοι οι προπονητές που ήμασταν εδώ δουλεύαμε τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό και είδαμε πόσο ωραία είναι αυτά τα τουρνουά. Εδώ το τουρνουά είναι… ή γάμος ή κηδεία. Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, μόνο ένας χαίρεται ή πανηγυρίζει και οι άλλοι τρεις γυρίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητα. Πρέπει να υπάρχει αίσθημα ευθύνης.

Από την μεριά μας για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αλλά αυτό πάει και για τον κόσμο. Δίνουμε “εξετάσεις”, για το αν η χώρα μας είναι ικανή για τέτοια τουρνουά. Όπως είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης, είναι μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και τον αθλητισμό. Έχουμε την ανάγκη να γίνουν τα ματς σε αθλητικό πλαίσιο. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι ως Ολυμπιακός, με σεβασμό απέναντι στην ποιότητα και την ικανότητα της ΑΕΚ.

Ο Γουόκαπ είναι εδώ μαζί μας, κάνει προπόνηση με την ομάδα. Ακολούθησε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες. Σίγουρα, θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final Four.

Από τη στιγμή που είμαι στον Ολυμπιακό προφανώς δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι. Πρέπει να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία. Υπό αυτό το πρίσμα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα. Έχουμε ως στόχο δύο τίτλους ακόμα. Αν οι τρεις τίτλοι μειώνονται σε δύο, αυξάνεται η αίγλη τους. Ένας τίτλος για είναι σημαντικός πρέπει να γίνονται πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, να ανέβει επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ, για να έχει σημασία ο τίτλος.

Όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν και βάζω και τους διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Να παίζονται στα παρκέ οι αγώνες και όχι στην εξέδρα. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Η Ελλάδα είναι μπασκετική χώρα, έχουμε μεγάλη ευθύνη για να μεγαλώσουμε τη σημασία αυτών των τίτλων. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας. Είναι σημαντικό να υπάρχει αξιοπιστία, ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αίγλη στους τίτλους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις